Nyheter

LeasePlan lanserar marknadens första helhetslösning för leasing av elbilar

LeasePlan Sverige presenterar idag marknadens första helhetslösning för att leasa elbilar. Lösningen inkluderar allt från installation av laddstationer hemma och på jobbet till hantering av bl.a. driftskostnader och kilometerrapportering.
Detta innebär att förarna nu enkelt kan få återbäring för den ökade elkostnad i hemmet som en elbil innebär. Målet är att hjälpa företag i sitt arbete med en mer miljövänlig bilpolicy och att enklare kunna ställa om till en helt fossilfri vagnpark.
I årets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan framkommer att tjänstebilsförarna blir allt mer miljömedvetna. Hela fyra av fem kan tänka sig elbil och el som drivmedel minskar inte bara utsläppen utan även driftkostnaderna.
Även företagen efterfrågar eldrivna fordon och många har högt satta miljömål i sina bilpolicys. 2018 var nära 20 procent av alla beställningar till LeasePlan laddhybrider eller elbilar. Första kvartalet 2019 hade siffran fördubblats till nära 40 procent. Många förare upplever dock räckvidden som en utmaning och företagen saknar ofta en smidig infrastruktur för att sköta administrationen av tjänste-elbilarna.
Ny lösning från LeasePlan
För att göra det enklare för företagen att ställa om till eldrivna fordonsflottor, och för att trygga förarna vad gäller räckvidden, presenterar LeasePlan idag marknadens första helhetslösning för leasing av elbilar. I den nya lösningen ingår, utöver någon av marknadens alla tillgängliga elbilsmodeller, även installation av laddstationer i hemmet och på jobbet vilket gör det enklare för förarna att både normal- och snabbladda sin elbil.Ett och samma laddkort kopplas till stationerna hemma och på jobbet samt till offentliga laddstationer för att ge en överblick av den totala elförbrukningen och dess kostnader.
– Vi vet att tjänstebilsförarna och våra kunder vill övergå till fossilfria fordon och med vår bekymmersfria helhetslösning vill vi göra övergången enklare. Många oroar sig för elbilars räckvidd och tillgången till laddstationer, med det här erbjudandet vill vi råda bot på den oron, säger Roelof Hansman, vd för LeasePlan Sverige.
Med LeasePlans nya laddkort kan tjänstebilsförarna enkelt kilometerrapportera via Leaseplans e-portal oavsett om bilens drivmedel är bensin, diesel eller el. Det innebär att förarna nu kan få ersättning för den ökade elkostnad som en laddstation hemma innebär, vilket inte varit möjligt tidigare. Det gör även kilometer- och förmånsrapporteringen avsevärt enklare för såväl förare som företag.
– Transportsektorn är en stark orsak till koldioxidutsläppen i världen och tjänstebilar släpper ut upp till tre gånger mer än den genomsnittliga privatbilen. Företag har med andra ord stor makt att påverka klimatet genom sina bilpolicys och fordonsflottor. Därför är det så positivt att vi ser en tydlig trend mot elbilar bland våra kunder och vi hoppas att vår nya lösning kommer underlätta deras resa mot fossilfria vagnparker, säger Roelof Hansman.
Det nya erbjudandet finns tillgängligt från och med 1 juni 2019.
Kort om den nya tjänsten:
Både vanlig laddning och snabbladdning, hemma och på jobbet.
Ett och samma laddkort för hemmet, jobbet och offentliga laddstationer.
Fullt stöd för bränsleförmåns- och kilometer-rapportering.
Allt ingår i leasingavgiften – laddare, återbäring av elkostnaden, el och driftkostnader.