Nyheter

Säljstart för nya Kia e-Soul – upp till 452 km på el

Nu lanseras nya Kia e-Soul: Upp till 452 kilometer på en laddning och noll utsläpp under körning. Den kaxigt designade crossovern erbjuds från 433 900 kronor före avdragen klimatbonus.
Kias redan breda utbud av elektrifierade modeller växer nu ytterligare, det har blivit dags för märkets andra elbil att presentera sig: Kia e-Soul.
Den boxiga ikoniska formgivningen känns omedelbart igen. Men faktum är att varenda karosspanel i tredje generationen av den populära modellen är ny.
Kia e-Soul säljs endast med elmotor som kraftkälla. Det stora batteripaketet på 64 kWh och en elmotor på 204 hk (150 kW) och 395 Nm driver på framhjulen. Accelerationen 0–100 km/h går på endast 7,6 sekunder. Räckvidden enligt körcykeln WLTP är 452 kilometer och den blandade förbrukningen är endast 15,7 kWh/100 km.
Det är möjligt att snabbladda via likströmsladdare, CCS (Combined Charging System), och det tar endast cirka en timme att ladda batteriet från 20 procent upp till 80 procent. Tack vare det vätskekylda systemet medges upprepade snabbladdningar.
Kia e-Soul är 4 195 millimeter lång, 55 mm längre än sin föregångare. Axelavståndet är 2 600 mm (+30 mm) och överhänget fram är 15 mm längre. Den tuffa karaktären förstärks med strålkastare och dimljus i slimmat full-LED-utförande, unika femekrade 17-tums aluminiumfälgar samt en bred palett av kulörer; sju olika entonslacker samt sju stycken tvåtonskombinationer.
Inuti har nya Kia e-Soul behållit den lekfullhet som gjort den så älskad. Detaljfinishen har snäppats upp ytterligare en nivå i den användarvänliga layouten. Stora glasytor och hög invändig takhöjd ger bra runtomsikt och luftig känsla. Utrymmena imponerar i den mindre crossoverklassen (b-segmentet).
Kia e-Soul är märkets första modell i Europa som är förberedd för märkets innovativa UVO CONNECT telematiksystem som kopplar ihop bilen med omvärlden och med förarens smartphone på den 10,25-tum stora pekskärmen i mitten av panelen. Favoritmusiken avnjuts i den välljudande Harman Kardon-ljudanläggningen.
Kia e-Soul är standardutrustad med de senaste säkerhetssystemen, bland annat aktivt filövervakningssystem, adaptiv farthållare, trötthetsvarnare, nödsamtsalsfunktion eCall och autobroms med fotgängar- och cyklistskydd.
I bilen går det även att få en trådlös telefonladdare i facket längst fram på mittkonsolen, och en head up-display som projicerar relevant information ovanför instrumentpanelen.
Bild: Kia