Nyheter

Ny VD för SIS

Styrelsen för SIS har utsett Annika Andreasen till ny vd för SIS. Hon tillträder den 1 juni 2019. Nuvarande vd Thomas Idermark går samtidigt över i en roll som senior advisor fram till den sista augusti då han går i pension.

Det är mycket glädjande att efter ett omfattande rekryteringsarbete kunna tillsätta en intern kandidat. Annika har en gedigen industriell bakgrund och hon har också visat att hon har de egenskaper som krävs för att fortsätta utveckla SIS verksamhet att bli en världsledande standardiseringsorganisation, säger Bo-Erik Pers, SIS styrelseordförande som till vardags är vd på Jernkontoret.
Annika Andreasen är ingenjör och har tidigare arbetat på Saab och Ericsson och har en gedigen erfarenhet från ledande positioner inom produkt- och mjukvaruutveckling. Hon har sedan september 2017 varit chef för Standardisering på SIS.
– Jag är väldigt stolt och glad samtidigt som jag är ödmjuk inför uppgiften men framförallt ser jag fram emot att fortsätta utveckla SIS tillsammans med den fantastiska kraft och kompetens som finns i organisationen, säger Annika Andreasen.