Nyheter

Donald Trump ska till helgen bestämma sig för om landet ska införa avgifter på bilimport

Och vad står egentligen på spel för Europa, frågar sig nyhetsbyrån Reuters. Jo, mycket, enligt många analytiker och bedömare. De menar att sett till intäkter så är Europeiska bolag mer sårbara än deras amerikanska motparter.
– Jag är mer oroad för Europa än jag är för Kina, säger Christophe Donay vid Pictet Wealth Management till nyhetsbyrån.
Den europeiska fordonsindustrin lyfts ofta fram som känslig för amerikanska tullar, men av aktierna på det europeiska Stoxx 600-indexet så är det läkemedel och medicinteknik som är mest exponerade sett till vinst, enligt Reuters.
Än så länge har dessa sektorer inte dragits in i konflikten mellan Bryssel och Washington, men många investerare befarar att de potentiella följderna skulle kunna bli stora.
Bild: Pexels