Nyheter

Jetpak etablerar huvudkontor i Office One

Swedavia har tecknat ett tioårigt hyresavtal på drygt 1 000 kvadratmeter med expressleveransföretaget Jetpak. Vid årsskiftet 2019/2020 flyttar Jetpak sitt huvudkontor till Office One – Swedavias nya kontorssatsning på Stockholm Arlanda Airport.
Office One stod färdigt i slutet på 2018 och rymmer totalt 15 000 kvadratmeter kontorsyta fördelad på tio våningsplan. Byggnaden har ett centralt läge på flygplatsen, nära terminaler, kommunikationer, hotell och annat serviceutbud.
– Vi är naturligtvis mycket glada att Jetpak och därmed ytterligare en hyresgäst väljer Office One, som är en unik mötesplats med närhet till hela världen genom läget på Stockholm Arlanda Airport. Flexibla kontorslösningar i kombination med effektiva kommunikationer är något som efterfrågas allt mer, säger Karl Wistrand, vice vd Swedavia och tillförordnad direktör för koncernenheten Anläggning och system.
– Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer. Det är också en viktig del i vår europeiska expansion och internationalisering av vår affärsverksamhet, säger Kenneth Marx, vd på Jetpak.
Andra hyresgäster i Office One är bland andra United Spaces, en av Nordens ledande aktörer inom coworking, Dovista Sverige, en av Sveriges ledande fönstertillverkare och Babcock Scandinavian AirAmbulance, Nordens största ambulansflygföretag.
Office One ligger mitt i den nya flygplatsstaden som växer fram på Stockholm Arlanda Airport. I samma kvarter byggs just nu ett av Nordens största flygplatshotell som öppnar i början på 2020. Ytterligare terminalnära byggnader planeras, som ett led i utvecklingen att Stockholm Arlanda Airport ska bli den ledande flygplatsen i Norden.
Fakta om Office One:
Byggnaden omfattar 15 000 kvm kontorsyta och tio våningsplan
Arkitekt: Sandellsandberg
Entreprenör: NCC
Byggnaden är utformad för maximal effektivitet och minimal energiförbrukning. Den är försedd med högkvalitativ isolering, klimatstyrning och ventilation.
Miljöcertifiering: Enligt BREEAM-SE, nivå Excellent. BREEAM är ett miljöcertifieringssystem för byggnader och Excellent är den nästa högsta betygsnivån.
Bilden:
Office One på Stockholm Arlanda Airport.
Visionsbild: Sandellsandberg arkitekter.