Nyheter

LKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutralt

LK utgår alltid från att det finns ett bättre sätt att göra saker. Denna inställning genomsyrar även miljöarbetet där koncernen ständigt försöker minska sin miljöbelastning samt utveckla mer hållbara vägar framåt.
Ett område som LK arbetar löpande med är att se över sina transporter och hur transporterna kan effektiviseras. Ett exempel är att under 2017 flyttades LKs svenska logistikcenter från Malmö till Ulricehamn.
I och med att det nya logistikcentret numera ligger i anslutning till koncernens affärsområde PEX Pipe Extrusion, tillverkare av plaströr av hög kvalitet till VVS-industrin, har behovet av transporter från fabriken till lagret försvunnit. Flytten och de nya lokalerna innebär också effektivare leveranser samt kortare transportsträckor eftersom LK nu kommit närmare flera stora kunder.
– Men detta är inte tillräckligt tycker vi på LK. Från och med 2019 är våra transporter ut från vårt centrallager koldioxidneutrala. Vi klimatkompenserar för den koldioxid som bildas när gods fraktas ut från logistikcentret till våra kunder genom att plantera träd med Vi-skogen. Hittills har vi planterat 3447 träd, säger Hans Bramevik, kvalitets- och miljöchef, Water and Heating Systems, LK.