Nyheter

Östersund i fokus på Trafiknykterhetens Dag

Idag, tisdagen 14 maj är det Trafiknykterhetens dag. En dag som MHF instiftat för att uppmärksamma konsekvenserna av rattfylleri. På 300 platser över hela landet uppmärksammas Trafiknykterhetens dag med olika aktiviteter.
Polisen gör i samarbete med MHF en storsatsning med extra trafiknykterhetskontroller i delar av landet. MHF:s huvudevenemang kommer i år att vara i Östersund, där man kommer att finnas på Stora Torget mellan klockan 10:00 och 16:00.
Under Trafiknykterhetens dag uppmärksammas vikten av en nykter trafik. På 300 platser delas flygblad ut och olika manifestationer genomförs.
Varför är detta viktigt? Jo, eftersom det sker 525 rattfyllerikörningar i timmen i Sverige, över 12 000 körningar per dygn. Risken för att du möter en rattfyllerist på vägen är tyvärr enorm.
Tisdagen 14 maj är det Trafiknykterhetens dag. Årets riksmanifestation genomförs i år i Östersund.
På Stora Torget i Östersund kl 10.00-16:00 genomför MHF och Östersunds kommun tillsammans med Länsförsäkringar, ICA Maxi, Synsam, Polisen, Räddningstjänsten och SOS Alarm aktiviteter på Trafiknykterhetens dag
Ur programmet:
Hanna Wagenius, (C), ordförande i Kommunfullmäktige i Östersund inviger Trafiknykterhetens dag.
Vad händer när en olycka har inträffat? Vilka är involverade och varför är det viktigt att lära sig första hjälpen. Kl 12:00 och kl 15:00 arrangeras fingerade, realistiska trafikolyckor. Blåljuspersonal och full dramatik.
Vem har vunnit årets filmpris? Gymnasieelever har tävlat.
Uppträdande av Therese Nestor med band.
Synsam kommer att vara på plats och erbjuder gratis synundersökning.
Länsförsäkringar svarar på försäkringsfrågor och visar hur synen påverkas av alkohol.
ICA Maxi bjuder på fika och ordnar tävling.
Bilden:
På Trafiknykterhetens dag möts vi av krasch, rök och dramatik i två fingerade realistiska trafikolyckor på Stora Torget i Östersund.