Nyheter

TGW bygger logistikcenter i världsklass för Puma

Puma, ett av världens ledande sportmärken, bygger sitt europeiska logistik- och distributionscenter i tyska Geisewind. För den automatiserad interna logistiken, anlitar man TGW Logistics, specialister inom internlogistik. TGW:s logistiklösning ska kunna hantera tresiffriga miljonvolymer och är en av företagets största ordrar någonsin.
På ett 12 hektar stort område i tyska Geisewind, kommer Puma bygga ett komplext, toppmodernt och till stora delar automatiserat distributionscenter för mode- och sportartiklar. Lagerbyggnaden kommer att innehålla 24 skyttelgångar och erbjuda imponerande 730 000 lagerplatser. När byggnaden står klar 2021, kommer närmare 500 skyttlar transportera de cirka 120 000 unika artiklarna som förvaras inne i byggnaden.
TGW Logsitics, med verksamhet i bland annat Sverige och stora delar av Europa, har fått i uppdrag att planera och ansvara för logistiken i det nya distributionscentret. Den interna logistiken kommer att präglas av hög automationsgrad för att garantera snabba leveranser och hög produktivitet. Systemet, som utgör stommen i den kundanpassade lösningen för Puma, blir TGW:s FlashPick®-system – en lösning för automatiserat plock av kundernas produkter.
När en order är mottagen, hämtas kartongerna automatiskt för att plockas och packas utifrån kundens önskemål. De olika funktionerna i systemet kommer att vara sammankopplade med över 21 km KingDrive® bana, vilken hanterar paketen mellan de olika stationerna snabbt och effektivt.
– Vi är glada att vi lyckats attrahera Puma med vår kompletta logistiklösning. Nästan alla TGW:s system för internlogistik kommer att finnas med i detta unika projekt och det kommer att positionera Puma väl för att möta framtiden, säger Christoph Wolkerstorfer, CSO för TGW Logistics Group.
10-årigt servicekontrakt
Samarbetet med Puma sträcker sig över 10 år i ett så kallat Lifetime Service-kontrakt, där över 30 servicetekniker ser till att systemet löper smidigt 24 timmar om dygnet, alla veckans dagar.
– TGW:s lösning inkluderar inte bara den initiala investeringen, utan även ett långsiktigt kontrakt för service och underhåll, säger Christoph Wolkerstorfer. Tillsammans med operatören BLG, garanterar vi maximalt utnyttjande av anläggningen och högsta prestanda.
Bild: TGW Logistics