Nyheter

Appen Cityplay ska främja handeln i Linköpings innerstad

I morgon, fredag den 17 maj, lanseras appen som gör det extra trevligt och lönsamt att handla i Linköpings innerstad. Cityplay-appen belönar alla som handlar lokalt i citykärnan. På lördag 18 maj blir det skattjakt i Linköpings innerstad, där alla är välkomna att delta. Det enda som behövs är att ladda ner Cityplay-appen till mobilen.

Cityplay-appen, som är utvecklad av företaget Goloyal, samlar stadens alla stämpelkort i en och samma app. Du kan exempelvis handla tre gånger i klädaffären och få ett presentkort eller fika fem gånger på ditt favoritcafé och få en gratis kopp kaffe. Förutom alla stämpelkort kommer Cityplay att fyllas av olika typer av uppdrag, exempelvis scanning av QR-koder.

– Man laddar ner appen, blir medlem, registrerar sitt betalkort och sedan är det bara att shoppa, fika, äta eller ta del av stadens alla nöjen som vanligt. Inom kort kommer belöningarna att börja trilla in, säger David Nilsson, vd Linköpings Citysamverkan.

Linköping fylls med gömda skatter
På lördag 18 maj blir det skattjakt i Linköpings innersta, för både vuxna och barn. Skattjakten är höjdpunkten på helgens lansering och det kommer finnas ett stort antal skattkistor gömda i vårt innersta.

– Ledtrådar till var skatterna är gömda hittar du i Cityplay-appen. Där finns bilder på var skattkistorna är gömda och alla Linköpingsbor som har koll sin stad har självklart en stor fördel. Den som hittar skattkistan först får innehållet i kistan, säger David Nilsson.

Lanseringen av Cityplay pågår mellan den 17 och 19 maj och genomförs av Linköping Citysamverkan och Cityplays egen personal. Cityplay kommer med eventhusbil, flaggor, skattkistor och en massa små presenter för att ge alla linköpingbor möjlighet att ta del av appens förmåner och belöningar.