Nyheter

Norge nästa för Robin Hansson & Co i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Robin Hansson gjorde succé och vann båda racen i Porsche Carrera Cup-premiären på Ring Knutstorp för två veckor sedan. Ändå är han ingen given favorit inför deltävling på Rudskogen Motorsenter 18-19 maj.

– Jag har inte så mycket erfarenhet av den norska banan. Tyvärr. Första, och hittills enda gången jag tävlat där var 2017. Då bröt jag det första heatet och kom aldrig till start i det andra. Så jag är pank på den banan, säger Robin.

Kommande helgs besök på Rudskogen Motorsenter är Porsche Carrera Cup Scandinavias fjärde på tre säsonger. Regerande mästaren Lukas Sundahl har startat och fullföljt alla hittills. Det ska jämföras med Robin Hansson facit från 2017. I fjol tog göteborgaren ett sabbatsår från racingen och var inte med alls.

– Klart att det är en nackdel, det är alltid en nackdel att ha kört mindre än alla andra, konstaterar den 22-årige göteborgaren.

Står över test?
Vad detta kommer att betyda när det väl drar ihop sig till race i Rakkestad på söndag återstår att se. Helgen inleds med tre långa testpass innan lördagen avslutas med officiellt test och kval.

– Vi har många testpass, men jag tror faktiskt inte att jag kommer att köra alla, säger Robin något förvånande.

Varför?
– Jag vet inte, känner inte för det (skratt). Jag kan inte berätta det. Det är en teamhemlighet.

Fragus i topp
Robin Hansson och Fragus Motorsport fick en perfekt start på mästerskapet. Förutom att Robin vann båda premiärracen var hans teamkompis, jämngamle Pontus Fredricsson, tvåa i båda heaten. Firma Hansson & Fredricsson toppar också mästerskapstabellen inför deltävlingen i Norge. Robin är etta, fem poäng före Pontus.

– Det var bra race på Knutstorp, det gick bra för oss och nu tar vi nya tag. Jag ser fram emot tävlingen, det ska bli kul.

Många frågor
Hur kul? Kan Robin Hansson följa upp succén från premiären och slå till med en ny dubbelseger för Fragus Motorsport?

Det är en av många frågor inför helgens övningar på banan med fantasieggande och respektingivande kurvnamn som Angsten och Slaktar´n.

Foto: Micke Fransson