Nyheter

Stor tunnelmålning tar form i Osby

Osby kommun satsar på att lyfta centrum genom att göra tunneln under järnvägen i Osby till en mer välkomnande plats som är levande, trygg och trivsam. Detta görs genom en stor väggmålning vars motiv inspireras av Osbys lekfullhet och närheten till naturen och tåg.

Det är illustratören och mönsterformgivaren Nelly Nilsson Nyberg som anlitats för uppdraget och vars formspråk är just lekfullt med en förkärlek för färg, djur och fantasifulla blomstervärldar. Välkomna att se Nellys inspirerande målning växa fram i tunneln under vardagar fram till 27 maj.

Satsningen är en del av Centrumplanen som är Osby kommuns visionsdokument vars mål är att inspirera och ange en långsiktig vision över hur centrum kan lyftas fram och utvecklas till en livfull plats nära naturen.

Bild: Osby kommun