Nyheter

Elbilar och laddinfrastruktur – nya krav på tjänster och elnät

En transportsektor med 2,5 miljoner laddbara bilar 2030 kommer att behöva laddas där bilarna bor eller står parkerade på dagarna. Dessutom behövs snabbladdning längs motorvägarna där vi reser långt. Hur bidrar smidiga tjänster och reglerna som styr hur elnät byggs och drivs till att göra omställningen snabb och billig?
Passet i Almedalen den 1 juli inleds med presentation av första halvårets registreringsstatistik och en utblick mot framtiden och frågan: När kommer ketchupeffekten för fordonen, och hänger utbyggnaden av laddinfrastruktur med? Läs mer om programpunkten
Andra timmen är indelad i två delar där vi först möter företag som jobbar med att göra laddning smidig och oberoende av gränser mellan länder, nätägare och märke på laddleverantören. Därefter granskar vi hela värdekedjan från den som bygger laddstolparna över nätbolag till energimarknadsinspektionen och politikerna. Vad behöver de olika aktörerna av den som finns ovanför i värdekedjan – och är önskemålen rimliga och tydliga?
Läs mer om programpunkten:
http://program.almedalsveckan.info/event/view/56871