Nyheter

Infrastrukturfrågor i fokus när landshövdingen besökte Sigtuna kommun

Möjligheter och utmaningar, det fick Sigtuna kommun chansen att diskutera i veckan när Stockholms läns landshövding Sven-Erik Österberg kom på besök. Framför allt kom samtalen att handla om investeringar i infrastrukturen.
– För oss kändes det viktigt att trycka på vikten av att Sigtuna, som snabbt växande kommun, får de helt nödvändiga investeringarna som krävs för att förbättra bristerna i transportinfrastrukturen, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) och kommundirektör Christer Wikström instämmer:
– Vi hade en mycket positiv dialog där vi från Sigtuna kommun fick tillfälle att lyfta de frågor som är viktiga för vår framtida utveckling, inte minst kopplat till Arlanda flygplats. Vi är ju värdkommun för flygplatsen och det ger oss både särskilda utmaningar och möjligheter. Arlanda flygplats är viktig för hela regionen och landet i stort. Jag upplevde att landshövdingen har stor förståelse för detta och att han ser mycket positivt på den utveckling som sker här.
Specifika behov som nämndes var till exempel ökad kapacitet på väg 263, breddning av E4 mellan Arlanda och Upplands Väsby, upprustning av Märsta station, bättre koppling mellan Märsta station och Arlanda samt förstärkningar i kollektivtrafiken med ökad turtäthet för både pendeltåg och bussar. Andra frågor som också diskuterades var integrationsutmaningar i kommunen samt miljöfrågor.
Landshövdingen är regeringens företrädare i länet och chef för Länsstyrelsen. Till uppgifterna hör att samordna den statliga verksamheten i länet samt informera regeringen om länets och därmed kommunernas behov.
– Det var ett mycket bra och viktigt möte där jag uppfattar att landshövdingen såväl förstod våra behov som såg positivt på att verka för att förverkliga genomförandet av dessa. Denna direktkanal till Länsstyrelsen på absolut högsta nivå värdesätter vi högt och vi hoppas att den ska medföra en fortsatt god dialog, säger Olov Holst som, tillsammans med representanter från såväl oppositionen som förvaltningsledningen, tog emot landshövdingen och hans stab.
Bilden:
Stockholms läns landshövding med stab besökte Sigtuna kommun, som tog emot med representanter från såväl den politiska ledningen som oppositionen och förvaltningsledningen.
Foto: Sigtuna kommun