Nyheter

Åk och rösta – och gör det med en Lime!

På söndag är det val till Europaparlamentet. Under valdagen den 26 maj erbjuder el-scooterföretaget Lime fria resor i Europa för att underlätta för över 350 miljoner EU-medborgare att ta sig till vallokalerna.
I samarbete med ‘thistimeimvoting.eu’ erbjuder Lime gratis åkturer i Stockholm, Malmö, Lund, Göteborg och Uppsala, detta för att uppmuntra människor att inte bara rösta utan också göra det på ett roligt, säkert och hållbart sätt. I Stockholm kommer även gratis hjälmar att finnas tillgängliga.
– Vi hoppas kunna uppmuntra människor till att gå upp och ut på valdagen på ett roligt, säkert och bekvämt sätt, säger Brad Bao, Lime: s VD och medgrundare. Behovet av att rösta har aldrig varit viktigare. Valdeltagandet har ständigt sjunkit sedan det första valet hölls 1979, 2014 sjönk det från 67% till endast 43%. Som en integrerad del av det europeiska stadslivet kan vi på Lime bidra och spela vår roll för att öka det igen.
Som en del av Europas stadsliv är Lime engagerade i Europas framtid. Vid sidan av sitt partnerskap med ”thistimeimvoting.eu” som arbetar för att främja det demokratiska engagemanget i valet till Europaparlamentet, ber Lime även deras användare att underteckna deras #RespectTheRide-löfte. Detta för att uppmuntra åkarna till att hålla sig till varumärkets riktlinjer för säker åkning samt att hjälpa till med att säkerställa säkra gator för alla. Löftet omfattar:
• Att alltid åka ansvarsfullt
• Bära hjälm under åkturen
• Följa trafikregler och hastighetsbegränsningar
• Enbart åka inom utsedda områden som exempelvis gator och cykelvägar
• Parkera ansvarsfullt
• Vara uppmärksam på bilar, fotgängare och andra åkare
Steve Clark, Koordinator av Europaparlamentets valkampanj 2019 (‘thistimeimvoting.eu’):
– Det är kul att se att fler människor och företag som Lime hjälper till att stödja EU-valet i år. Med ett tidigare lågt valdeltagande måste vi aktivt uppmuntra människor att ta sig till vallokalerna och om ett initiativ som detta övertygar dem att göra så är det väldigt bra.
Hur kommer det att fungera?
Alla måste ha laddat ned Lime-appen för att få en kampanjkod via Limes nyhetsbrev som kommer att skickas ut morgonen då vallokalerna öppnar. Koden är giltig mellan klockan 06:00 och 21:00 den 26 maj i Sverige, Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Grekland, Polen, Portugal och Spanien.