Nyheter

Dachser Air & Sea Logistics startar verksamhet i Sverige

Dachser Air & Sea Logistics går in på den svenska marknaden och har nu ett kontor för sjö- och flygfrakt i Göteborg.
– För oss är Dachser Air & Sea Logistics Sweden en investering i vårt globala sjö- och flygtransportnätverk och ett sätt att bygga upp vår position på den skandinaviska marknaden, säger Jochen Müller, COO för Air & Sea Logistics. Hittills har Dachser haft filialkontor för sjö- och flygtransport i Danmark och Finland. Genom vårt nya kontor i Göteborg kan vi ge våra svenska kunder tillgång till globala marknader, säger Müller.
Det nya kontoret erbjuder LCL- och FCL-tjänster, export och import via flygtransport, tullklarering och lagerhållning.
Dachser har åtta anställda på det nya kontoret i Göteborg och planerar att på längre sikt ha 20 experter inom sjö- och flygtransport. Göteborg är Sveriges näst största stad och har den största exporthamnen i Nordeuropa. Staden ligger vid en Europaväg, som är en av de viktigaste nord-sydliga vägförbindelserna för Sverige och Norge.
I samarbete med den svenska vägtransportorganisationen, som har haft ett kontor i Göteborg sedan 2014, kan Dachser nu erbjuda sina befintliga och potentiella kunder hela portföljen med logistiktjänster, vilket omfattar vägtransport, sjö- och flygfrakt samt lagerhållning.
En stark tjänsteleverantör i Skandinavien
Anna Bergdahl, chef för den nya landsorganisationen för sjö- och flygtransport i Sverige, är en erfaren logistikchef.
– På lång sikt kommer ”interlocking” med våra vägtransportaktiviteter att göra oss till en stark tjänsteleverantör i Skandinavien och ge oss möjlighet att erbjuda våra kunder samtliga tjänster, säger Bergdahl, Country Manager för Dachser Air & Sea Logistics Sweden.
Dachser Air & Sea Logistics öppnade ett filialkontor i Kolding i Danmark 2018. I Norden har Dachser även kontor i Hvidovre i Danmark och på fyra platser i Finland.
Bild: Dachser