Nyheter

Nu öppnar Västtrafik resecentrum i Angered

Lördag den 25 maj inviger Västtrafik ett nytt resecentrum i Angered. Förhoppningen är att knutpunkten ska bli en trygg och bekväm mötesplats för resenärer och personal.
Från Angered Centrum går tre spårvagnslinjer och ett tiotal busslinjer. Här görs totalt elva miljoner resor varje år.
– Angered är en stadsdel med mycket resande så det känns särskilt roligt att vi nu kan erbjuda våra kunder ett nytt och modernt resecentrum. Samtidigt bidrar det till samhällsutvecklingen i nordöstra Göteborg och ökar både tryggheten och servicen kring kollektivtrafiken där, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.
Ny Västtrafikbutik
Resecentrumet är ritat av Wingårdhs Arkitekter och byggt enligt höga miljökrav. I resecentrumet finns en vänthall samt den första Västtrafikbutiken i Angered, där resenärer kan köpa biljetter och få service. Där finnas också en kiosk, kundtoalett samt pausutrymme för förarna.
Den konstnärliga gestaltningen i byggnaden har temat dans och är skapat av konstnären Caroline Bäckman.
Västfastigheter kommer att äga och förvalta resecentrumet.
– Det är en fantastiskt fin byggnad som vi nu inviger. Tillsammans med Västtrafik ska vi nu arbeta långsiktigt och hållbart för att Angered resecentrum ska vara en trygg knutpunkt och en stolthet för stadsdelen, säger Jonas Nordin, fastighetschef Infra på Västfastigheter.
Invigning med aktiviteter för hela familjen
Invigningen den 25 maj pågår mellan klockan 11-14. Det bjuds bland annat på aktiviteter för barn och underhållning i form av dans, musik samt tal från arkitekten som ritat byggnaden.
Bilden:
Angered resecentrum invigs lördag den 25 maj.
Foto: Eddie Löthman