Nyheter

Automatisk värme och AC efter behov sparar energi

AC och uppvärmning som stänger av sig själv när du går hemifrån och knäpps på när du kommer hem.
– En tredjedel av värdens energianvändning går till uppvärmning och kyla. Vi är säkra att det här i framtiden måste regleras på ett intelligent sätt.
Det sade Tado°:s vd Toon Bouten när han vid en pressfrukost på Brunkebergstorg i Stockholms City på onsdagsmorgonen presenterade det tyska företagets nya produkt ”Smart AC Control V3+”.
”Smart AC Control V3+” är, enligt Tado°:s vd Toon Bouten, en ny produkt på den svenska marknaden. Från och med nu tillgänglig online.
– Huvudfunktionen är att du kan reducera din energikonsumtion för uppvärmning. Men fortfarande har all komfort du behöver i ett uppvärmt hem.
Förutom att automatiskt knäppa på och stänga av värme och kyla när du kommer och går så känner Tado°:s nya produkt av om ditt fönster är öppet eller stängt.
– Om ditt fönster är öppet så vill du förstås dra ner på värmen. Om det är stängt så vill du höja värmen igen.
”Smart AC Control V3+” känner även automatiskt av aktuell kvalitet på utomhusluften och därmed när det är olämpligt att öppna för vädring.
– När uteluften är bra igen ger den en signal. Varsågod och öppna nu fönstret för bättre inomhusluft!
Även aktuell luftfuktighet ingår i nyckelfunktionerna.
Tado°:s planerade samarbeten med olika svenska partners när det gäller service och underhåll kommer att innebära kontinuerlig kontroll av att bostadens system för inomhusklimatet fungerar som det är tänkt.
Och om inte, att det på plats vidtas relevanta åtgärder för återställd funktionalitet.
Tado°:s ”Smart AC Control V3+” kostar 99 Euro och är avsedd för privata brukare.
– Den tar 2-3 minuter att installera. Det stora problemet med system för AC och uppvärmning är för det mesta inte att köpa. Det är att installera produkterna, ansåg Tado°:s vd Toon Bouten vid pressfrukosten på Brunkebergstorg i Stockholms City.
Bilden:
Tado°:s vd Toon Bouten presenterade företagets nya produkt ”Smart AC Control V3+” vid en pressfrukost i Stockholms City.