Nyheter

Toppresultat för nya Toyota Corolla och RAV4 efter krocktester

Standardutrustade med avancerade säkerhetssystem och byggda på en ny avancerad plattform – nya Toyota Corolla och nya RAV4 belönas med toppresultat i krocktester för imponerande bra krockskydd.
– Fem av fem stjärnor för både nya Corolla och nya RAV4 i det nya tuffare Euro NCAP-testet.
– Båda modellerna bygger på den nya plattformen Toyota New Global Architecture utvecklad för maximal säkerhet.
– Standardutrustade med senaste generationens Toyota Safety Sense 2.
Nya Toyota Corolla och RAV4 lanserades i Sverige och Europa tidigare i år och nu har båda modellerna tilldelats maximala fem av fem stjärnor av säkerhetsorganisationen Euro NCAP för imponerande bra krocksäkerhet. Såväl Corolla som RAV4 presterade mycket starkt i samtliga fyra testmoment i krockprovet.
Testresultatet visar den grundläggande styrkan hos företagets nya plattform Toyota New Global Architecture. Tack vare smarta förstärkningar på rätt ställe och användandet av höghållfaststål som absorberar och kanaliserar krockvåld bort från kupén uppnås högsta passiva säkerhet.
Som en del i Toyotas målsättning att demokratisera avancerade säkerhetssystem är andra generationens Toyota Safety Sense standardutrustning i samtliga Corolla- och RAV4-modeller. I säkerhetssystemet ingår bland annat autobroms med fotgängar- och cyklistigenkänning, aktiv farthållare, filhållningsassistent, automatiskt helljus och vägskyltsigenkänning.
Autobromssystemet i Corolla och RAV4 fick högsta poäng i låga hastigheter i stadstrafik och undvek kollisioner i alla testade hastigheter. Även i högre hastigheter presterar systemet bra. När bilen kommer ifatt ett långsamtgående fordon hjälpte systemet till att undvika en kollision i alla testade hastigheter. Även testerna när bilen kom ifatt en stillastående bil eller en bromsande bil kunde systemet undvika kollision i de flesta situationer.
Säkerhetssystemen inom Toyota Safety Sense 2 kan också upptäcka fotgängare och cyklister och även här visade testerna att systemet undviker olycka i alla testade hastigheter.
För Toyota är säkerhet en självklar del och företaget sätter den främst i sitt mål att tillverka ännu bättre bilar. Därför är det av högsta vikt att avancerade tekniker inte bara reserveras till välutrustade toppmodeller, utan görs tillgängliga på bred front i alla versioner.
Bilden:
Nya Toyota RAV4 och Corolla belönas med maximala femstjärnor i krocksäkerhet.
Bild: Toyota