Nyheter

Lundbergs nya maskinserie ett lyft hela hela vägen upp!

Bättre lyftkapacitet, lägre utsläpp, uppgraderad förarkomfort och inte minst sänkt energiförbrukning.
Idag torsdag presenterar Lundberg sin multifunktionella maskin i den nya 50-serien när MaskinExpo 2019 öppnar på Stoxa i Märsta nära Arlanda.
– Den ska spara väldigt mycket energi! Det är svårt att göra beräkningar. Alla kör väldigt olika. Men vi räknar med upp mot 20 procent.
Det sade platschef Martin Berntsson, Lundberg Hymas Skellefteå, till Stordåhd Kommunikation vid en förhandsvisning i företagets egen regi i Arlandastad på onsdagskvällen.
Maskinen i den nya 50-serien har en radikalt förbättrad lyftkapacitet, understryker Lundberg i sin lansering.
En kapacitet som nu är nästintill 100 procentigt jämnt fördelad rakt igenom hela lyftradien.
– Vi har ändrat hela geometrin i lastaren, vilket gör att vi har starkast lyftkraft i botten. Sedan har vi egentligen samma lyftkraft hela vägen upp till toppen. Vi tappar bara lite, lite grand, förtydligar Martin Berntsson.
På det här sättet åtgärdar Lundberg med sin nya maskin en tidigare vanlig och för maskinförare många gånger irriterande svaghet när de ska utföra sina arbetsuppgifter. I samband med vägarbeten, på byggarbetsplatser och alla andra oräkneliga arbetsplatser där multifunktionella maskiner som Lundbergs nu lanserade 50-serie kommer till användning.
– Börjar du lyfta något där nere så ska du ta mig tusan kunna lyfta det hela vägen upp! Vi har lyssnat på förarna och de värsta de vet är när maskinen sätter begränsningar.
Bättre arbetsmiljö i form av minskade vibrationer i sidled samt lägre ljudnivå är andra förbättringar i Lundbergs nya 50-serie.
Lägg till ny färgsättning i svart och gult och en ”mjukare och mer modern” design på den nya seriens fyra olika modeller.
Motorerna är nu certifierade för förestående krav på miljöklass Steg 5. Dessutom godkända för förnyelsebar biodiesel, HV0-bränsle.
Förarlös snöröjning
Skotta snö, grusa och sanda, lassa, lossa och lyfta, klippa gräs och buskröja…
Inte nog med det!
Den nya 50-serien som Lundberg nu visar upp på MaskinExpo 2019 på Stoxa är dessutom förberedd på att helt på egen hand utföra förarlösa arbetsuppgifter.
– Nästa vinter kommer den att ploga snö någonstans i Sverige, utan förare, avslöjade platschef Martin Berntsson för inbjudet branschfolket i Arlandastad på onsdagskvällen, innan en maskin i Lundbergs nya 50-serie avtäcktes.
Bilden:
Platschef Martin Berntsson premiärvisar en maskin i Lundbergs nya 50-serie.
Foto: Thomas Andersson