Nyheter

Nya Opel Corsa-e – med elektrisk räckvidd på 330 kilometer

Nya Opel Corsa-e: erbjuder elektrisk räckvidd på 330 kilometer.
Kraftfull: 100 kW (136 hk) i Corsa-e.
Aktiv säkerhet: säkerhetssystem som bland annat inkluderar adaptiv farthållare.
Ljus idé: Intellilux LED matrix-strålkastare lanseras för första gången i segmentet.
Opel goes electric. Med den sjätte generationen Opel Corsa erbjuder Opel för första gången en eldriven modell med en räckvidd på 330 kilometer (WLTP). Opel har valt märkets mest populära modell för att nu ta elektrisk mobilitet från att vara en nisch-produkt till att vara en del av vardagen.
Opel Corsa kan inte beskrivas på något annat vis än som en bästsäljare. Mer än 13,6 miljoner enheter har producerats sedan världspremiären 1982 och med den nya generationen tar Opel Corsa nästa steg i utvecklingen och erbjuder utsläppsfri körning.
Lång räckvidd – dynamiskt utseende
Opel har tillverkat bilar i 120 år och har alltid fokuserat på att göra ny teknik tillgänglig för den breda allmänheten. Opel Corsa-e erbjuder elektrisk mobilitet i framkant, med en räckvidd på 330 kilometer (WLTP) och ett 50 kWh-batteri som kan snabbladdas till 80 procent av sin kapacitet på 30 minuter. Opel Corsa-e kan laddas på flera olika vis – via uttag, wallbox eller snabbladdning. Du kan dessutom följa laddningen av din Opel Corsa-e genom din MyOpelApp.
Opel Corsa-e kombinerar utsläppsfri körning med körglädje, tack vare en 100 kW (136 hk) elektrisk motor som genererar ett vridmoment på 260 Nm. Opel Corsa-e behöver 2,8 sekunder för att ta sig från 0 till 50 km/h och endast 8,1 sekunder från 0 till 100 km/h.
Opel Corsa-e har fått ett dynamiskt utseende med en sportig design, där de kompakta dimensionerna från tidigare generationer behålls. Med en längd på 4,06 meter är Opel Corsa-e fortfarande en smidig och praktisk modell. Taklinjen har designats med inspiration av coupémodeller och den nya generationen Opel Corsa är 48 millimeter lägre än sin föregångare, utan att för den sakens skull påverka den interiöra takhöjden negativt. Föraren sitter 28 millimeter lägre i nya Opel Corsa än i den föregående generationen och den lägre tyngdpunkten förbättrar köregenskaperna och ökar körglädjen.
Säkerheten först – med Intellilux LED matrix-strålkastare och säkerhetssystem
Säkerhetssystem och teknik som främst finns i större segment gör nu debut i Opel Corsa. Bland annat lanseras de adaptiva och bländfria Intellilux LED matrix-strålkastarna för första gången i småbilssegmentet. Även säkerhetssystem som dödavinkelvarnare och adaptiv farthållare lanseras i nya Opel Corsa, som givetvis även har parkeringsassistent och automatisk nödbromsning.
Det kommer inom kort gå att boka en ny generation Opel Corsa, inledningsvis Corsa-e och sedan även diesel- och bensinversioner.