Nyheter

Vi Bilägare: "Sveriges mest nöjda bilägare kör Toyota"

Fler än 10 000 svenska bilägare har beskrivit sitt bilägande och hur de upplever såväl produkt som återförsäljare och verkstad – och allra mest nöjda är de som äger en Toyota. Det enligt biltidningen Vi Bilägare och Sveriges största bilkonsumentundersökning AutoIndex.
Toyota har Sveriges mest nöjda bilägare. Det står klart efter att fler än 10 000 svenska privatägare av bilar med årsmodell 2012-2018 har svarat på Sveriges största bilkonsumentundersökning. Ägarna har beskrivit deras bil, hur de upplever återförsäljaren och verkstad samt deras märkeslojalitet. Undersökningen AutoIndex görs tillsammans med Vi Bilägare och resultatet visar att Toyota-ägaren är landets mest nöjda bilägare.
– En mycket hedrande utmärkelse som vi är oerhört stolta över. Vi på Toyota har kundomhändertagande i vårt DNA och tillsammans med återförsäljare och verkstäder strävar vi alltid efter att ta hand om kunden på bästa möjliga sätt, säger Christian Norberg, vd på Toyota Sweden AB.
I undersökningen lovordar kunderna särskilt Toyota-återförsäljarna, samtidigt placerar sig både verkstäderna och produktegenskaperna mycket högt. Dessutom anser kunderna att Toyota har en särskilt tydlig miljöprägel.
– Det är mer än 20 år sedan vi lanserade vår första hybrid – Toyota Prius – och i dag är mer än 61 procent av vår försäljning i Europa elektrifierad. Tack vare hybridtekniken kan vi effektivt minska transporternas miljöpåverkan och den ger oss dessutom Europas i genomsnitt lägsta utsläpp av koldioxid (99,9 g/km enl. JATO Dynamics), säger Christian Norberg.
Toyota har hittills under 2019 lanserat två nya modeller – och ytterligare två är att vänta under året. Det handlar om helt nya generationer av såväl Toyota Corolla som Toyota RAV4 tillsammans med återvändandet av Toyota Camry samt den legendariska sportbilen Toyota Supra.
Bild: Toyota