Nyheter

Schneider Electric lanserar ny lösning för övervakning av IT-miljöer

Schneider Electric lanserar nu nya APC NetBotz; lösningar för att skapa ökad trygghet inom Edge-applikationer och datacenter i Sverige. Lanseringen är ett svar på de höga krav som ställs på dagens IT-miljöer vilket kräver lösningar för både den fysiska och digitala säkerheten.

Skiftet till Edge ställer högre krav på lösningar som kan garantera säkerhet och flexibilitet. Nu lanserar Schneider Electric nya APC NetBotz i Sverige som ökar möjligheten att kontrollera och övervaka IT-miljöer. De nya produkterna består av NetBotz Rack Monitor 750 och NetBotz Camera Pod 165.

NetBotz Rack Monitor 750 övervakar både den fysiska miljön och säkerheten för Edge-applikationer och datacenter. Den har ett inbyggt stöd för trådlösa sensorer vilket ger den IT-ansvarige möjlighet att övervaka och upptäcka avvikelser inom tex temperatur och luftfuktighet, vattenläckor, rök och eld såväl som stöld och handhavandefel. Produkten är kompatibel med den nya HD-övervakningskameran, NetBotz Camera Pod 165. Lösningen är även redo för att kopplas upp till den molnbaserade DCIM-plattformen, EcoStruxure IT.

– Många företag lyfter idag vikten av att se över den fysiska miljön för datacenter då de årligen drabbas av förluster på grund av IT-relaterade avbrott. Vattenläckor, hög temperatur och luftfuktighet är vanliga orsaker till driftavbrott i datacenter. Nästa generations NetBotz skyddar dessa känsliga miljöer och skapar en ökad trygghet i Edge-applikationer och datacenter, säger Gustav Gustavsson Klippel, ansvarig för affärsområdet Secure Power på Schneider Electric i Sverige.

Kort om Netbotz:
Integrerad övervakning av fysisk miljö och säkerhet med hög prestanda – Kräver enbart en IP-adress för att underlätta hantering och reducera installationstiden.
Ny högupplöst kamera som är välfungerande i svagt ljus – Möjliggör bra bildkvalitet även i besvärliga miljöer.
Styrd videoinspelning – Påbörjar inspelning vid tex detektering av rörelse eller om en dörr öppnas, vilket underlättar hanteringen av övervakningsmaterialet.
Kombinantion av rackbehörighet och videoinspelning – Skapar möjlighet för en detaljerad verifieringskedja för att klara av högt ställda krav.
Inbyggt stöd för trådlösa sensorer – Reducerar installationstiden och den normalt besvärliga kabeldragningen.

Bild: Schneider Electric