Nyheter

Andreas Nordsjø vann Scania Driver Competitions Europe

Andreas Nordsjø från Norge vann den spännande finalen i Scania Driver Competitions Europe. Tävlingen avgjordes i Södertälje, Sverige. Nordsjø besegrade 29 andra yrkesförare från hela Europa.
– Jag är väldigt, väldigt glad, säger Andreas Nordsjø, som till vardags kör timmer för Biri Transport AS.
Mer än 20 000 lastbilsförare från trettio europeiska länder tävlade i Scania Driver Competitions. Förarnas kunskaper har testats grundligt med både teoritest och genom att de har manövrerat sig igenom olika utmaningar. Bara en tävlande per land kom hela vägen till Europafinalen via regionala och nationella finaler. Åldersspannet på finalisterna sträckte sig från 23 till 61.
– Föraren är den enskilt viktigaste faktorn inom tunga transporter, säger Erik Ljungberg, Head of Communications, Brand and Marketing, Scania. Med Scania Driver Competitions vill vi öka statusen för yrkesförare och markera hur viktiga de är för transportföretagens lönsamhet och för säkerheten på vägarna, liksom en minskad miljöpåverkan.
När det var dags för den avgörande utmaningen, Extreme Knock the King, hade de tre tävlande Andreas Nordsjø från Norge, Piotr Dolengiewicz från Poland och Fredrik Arwidmark från Sverige fortfarande chans på förstapriset – en ny lastbil från Scania, till ett värde av 100 000 euro.
Finalen pågick i två dagar, och inkluderade tävlingsgrenar som defensiv- och bränslesnål körning, lastsäkring och en mängd komplexa manövreringsövningar.
Scania Driver Competitions är en del av ett globalt initiativ som Scania startade 2003 för ansvarsfull och säker körning. Genom att belysa förarens roll vill Scania också locka fler till föraryrket.
Bild: Scania