Nyheter

Nordic Choice Hotels i nytt samarbete kring klimatsmarta on-demand transporter

Med fokuset att erbjuda hotellgästen upplevelser som förhöjer och förenklar hotellvistelsen samtidigt som den bidrar till att styra samhället i en grön riktning så har Nordic Choice Hotels ingått ett samarbete med MobilityTech-bolaget AYO om installation av el-scootrar på 82 av sina hotell i Sverige, Norge och Danmark.
Samarbetet innebär att AYO installerar el-scootrar på utvalda hotell och står för driften av scootrarna och hotellen erbjuder parkeringsplatser och laddning av fordonen. Hotellgästen bokar en scooter genom AYOs mobilapp där de utöver själva bokningen också låser upp, låser, betalar och returnerar den. Appen kommunicerar med användaren om kvarvarande batteritid/distans och har en smart funktion kallad “Take me back” som direkt guidar användaren tillbaka till hotellet via kartan.
– Vi tittar hela tiden på hur vi kan erbjuda våra hotellgäster tjänster som gör deras liv enklare och samtidigt är smart med tanke på miljö. Genom samarbetet med AYO så kan vi nu erbjuda en spännande digital/fysisk tjänst som både är hållbar och prisvärd, säger Lisa Farrar, digital chef för Nordic Choice Hotels och högst ansvarig för bolagets lojalitetsåtgärder gentemot gästerna.
AYO är tillgängliga på Nordic Choice Hotels from vecka 22. Till en början är det 82 hotell i Sverige, Norge och Danmark som omfattas av samarbetet med AYO men antalet kommer att växa utifrån efterfrågan. Till skillnad mot andra aktörer inom MobilityTech så erbjuder AYO och Nordic Choice Hotels hyra av fordon till ett fast, prisvärt och transparent pris. Medlemmar i Nordic Choice Club kommer också få ta del av särskilda erbjudanden.
– Vi är väldigt glada över samarbetet med Nordic Choice Hotels och tror att detta både är bra för gästerna och miljön. AYO kombinerar hög hårdvarukvalitet med avancerad IoT-utveckling. Resultatet är fordon med lång livslängd, en mer robust konstruktion med snygg design och en superenkel kundupplevelse. Vi på AYO är passionerade för hållbara destinationsupplevelser. Därför måste scootrarna återlämnas till hotellet där de hämtades vilket innebär att vi inte kommer bidra till att de skräpar ner stadsbilden, säger Linda Melin, medgrundare av AYO.
I samarbetet mellan Nordic Choice Hotels och AYO har gästupplevelsen i kombination med miljöfrågan varit central.
– Vi har tagit fasta på tre saker utöver att erbjuda våra hotellgäster bra gästupplevelser. Det handlar om att vi ska vara prisvärda, att de är trygga och att de el-scootrar som vi förmedlar ska vara av en sådan kvalité att de håller under lång tid. Med det här samarbetet så har vi koll på scootrarna, tar hand om dem och vårdar dem så att de håller länge. Det ska vara enkelt att vara hotellgäst, att upptäcka nya områden och allra viktigast att leva hållbart, säger Nordic Choice Hotels hållbarhetsdirektör Harald Bjugstad-Holm.