Nyheter

Postnord bantar: 200 får gå på huvudkontoret

Varje fjärde anställd på Postnords huvudkontor tvingas lämna företaget. Det meddelade Postnord på tisdagseftermiddagen när det senaste sparpaketet presenterades, skriver Breakit.

Under tisdagseftermiddagen presenterade Postnord sitt nya sparpaket. 200 personer på Postnords huvudkontor kommer inom några veckor att tvingas lämna. En av dem som drabbas är Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman. Att han ska lämna har han vetat i en vecka.

– Jag är naturligtvis ledsen, jag hade gärna sett en fortsatt roll på Postnord. Det har varit det roligaste jobbet jag har haft och jag tycker vi har startat väldigt mycket bra saker som jag gärna hade fullföljt. Men jag är medveten om den värld vi lever i, det går fort, säger han.

Just nu pågår diskussioner med de fackliga motparterna, så fort de är klarar ska nya tjänster utlysas till den nya omorganisationen.D

De anställda kommer i  två veckor kunna söka de nya tjänsterna. Enligt företaget behövs sparpaketet för att anpassa verksamheten till den växande paketmarknaden och minskningen av brev.