Nyheter

BMW i3 tar täten i ASICS Stockholm Marathon

På lördag, den 1 juni, är det ännu en gång dags för ASICS Stockholm Marathon, som även i år genomförs i hållbarhetens tecken tillsammans med huvudsponsorn BMW. Det 42 195 meter långa loppet och dess tusentals löpare leds av den helt elektriska tätbilen BMW i3.
För andra året i rad leder en elektrifierad BMW löparna som deltar i ASICS Stockholm Marathon 2019. Men BMW har en betydligt mycket längre historia när det kommer till att sponsra idrottsevenemang med elektrifierade bilar än så. Redan 1969 låg BMW i framkant då de startade utvecklingen av tillverkarens första elbil – den batteridrivna BMW 1602e. Bilen presenterades år 1972 vid OS i München och användes till att skjutsa den olympiska kommittén samt som kamera- och supportbil vid långdistansloppen. Nu, 47 år senare, har BMW Group med nio modeller branschens största utbud av elektrifierade fordon.
–  Att arrangera ett maraton med över tiotusen löpare innebär såklart en hel del logistik för arrangören Marathongruppen. Vi är stolta över att få bidra till att loppet genomförs på ett så hållbart sätt som möjligt. Att loppet leds av en helt elektrifierad BMW i3 är inget mindre än en självklarhet, säger Max Kalbfell, Brand Management Director, BMW Northern Europe.
Samarbetet inleddes i slutet av mars 2018 i samband med ASICS Premiärmilen och har sedan fortsatt under Vårruset-turnén som sträcker sig över 21 orter över hela Sverige. Första juni 2019 är det dags för den andra stora Marathonhelgen där BMW, utöver ASICS Stockholm Marathon, kommer att vara engagerade i ASICS Stockholm High Five, Stockholm Mini Marathon och Stockholm Juniormarathon, som hör ihop med ASICS Stockholm Marathon.
Bild: BMW