Nyheter

Nya BMW X1 – snart även som plug in-hybrid

Nu presenteras nya BMW X1, som skriver ett nytt kapitel i framgångssagan Sports Acitivity Vehicle (SAV). Inte bara på grund av de tydliga designförändringarna, den högteknologiska utrustningen i kombination med de kraftfulla, effektiva BMW TwinPower Turbo-motorerna. BMW meddelar nu även att BMW X1 kommer som plug in-hybrid.
Slående, sportig design
BMW X1:s nya utseende är slående, med de mest tydliga förändringarna fram- och baktill. Alla modellvarianter, BMW X1 till xLine, Sport Line och M Sport, har blivit tilldelade egna visuella karaktärsdrag, skräddarsydda för att matcha den specifika profilen. BMW X1 M Sport är ett särskilt atletiskt val, mycket tack vare dess sänkta M Sport-fjädring, BMW Individual High-gloss Shadow Line trim och M Aerodynamics-paket.
Nya BMW X1 utstrålar en mer dominerande aura, i synnerhet i fronten. Här finns en större BMW-grill (med njurar som möter varandra i mitten), nya adaptiva LED-strålkastare som ger skarpare ljusikonografi och och en stötfångare med integrerade LED-dimljus och större luftintag.
Även baktill ser vi nya stilistiska egenskaper. Exempelvis har kjolpaketet lackats i samma färg som resten av bilen. Detta är inkluderat som standard och adderar till en lyxig helhetskänsla.
Ytterligare highlights hittas på förarsidas sidospegel, som projicerar en två-tonad ”X1”-avbildning när bilen är olåst. Detta är mer än en visuell fördel då det underlättar när man ska stiga in och ut ur bilen.
Den attraktiva nya designen av BMW X1 förstärks även av tre nya exteriöra färger, Jucaro Beige metallic, Misano Blue metallic (för M Sport-modellen) och den ultraexklusiva BMW Individual Storm Bay metallic. Bilen kommer också med fyra nya alternativ på fälgar.
Kraftfull och effektiv körupplevelse
Den uppdaterade BMW X1-serien består nu av 16 motor/växellådslaternativ, vilket innebär att alla kunder har en stora valmöjligheter. Fjädringstekniken hos BMW X1 ger alla modeller den snabbfotade smidigheten kunderna vant sig vid, levererar god hantering och genomsyrar bilen med enastående kördynamik. Det intelligenta fyrhjulsdriftsystemet xDrive, som är tillgängligt för många av modellerna, delar upp vridmomentet mellan fram- och bakaxlarna och anpassar sig efter specifika situationer. Resultatet är en kombination av suverän dragkraft samt utmärkt riktningsstabilitet och dynamik vid alla väder- och vägförhållanden.
Plug-in hybriden BMW X1 xDrive25e
Den imponerande effektiviteten hos bensin- och dieselversionerna som erbjuds för nya BMW X1 dämpar bara aptiten för ankomsten av den första BMW X1 plug-in hybriden, som börjar produceras i mars 2020. BMW X1 xDrive25e är utrustad med den senaste och fjärde generationens BMW-batteriteknik. Detta innebär ett batteri med ett bruttovärde på 9,7 kWh och en räckvidd på mer än 50* km vid elektrisk körning.
I och med den nya modellen tar BMW ännu ett steg i elektrifieringsprocessen av sin fordonsflotta som då kommer innefatta hela 10 elektrifierade modeller. Nästa år lanseras även BMW iX3 och samtidigt som BMW iNEXT går i serieproduktion 2021, startar också serieproduktionen av BMW i4. År 2025 kommer BMW Group erbjuda fler än 25 elektrifierade modeller, varav mer än 12 helt elektriska.
Interiör: Mångsidighet och Connectivity
En av höjdpunkterna interiört är kontrolldisplayen, vilket som standard är en centralt monterad 6,5-tumsskärm. Som tillval vid köp av navigationssystem ingår en 8,8- eller en 10,25-tums pekskärm – som kan användas med hjälp av BMW iDrive Controller, röststyrning eller pekskärmsteknik. Kontrollskärmen representerar den perfekta plattformen för att utforska BMW X1:s rikligt varierade infotainment-erbjudande och ger tillgång till de digitala tjänsterna från BMW ConnectedDrive. De senaste versionerna av dessa finns som tillval i BMW X1.
Den enastående mångsidigheten är inte begränsad till bilens digitala delar. Interiören kan dessutom anpassas efter individuella behov. Exempelvis kan de bakre sätena fällas ner i tre sektioner, och som tillval, flyttas fram upp till 13 cm. Tillval som automatisk baklucka och nyckellös öppning möjliggör tillsammans handsfree-öppning och stängning av bakluckan.
Bild: BMW