Nyheter

Veeam lanserar ”with Veeam” för att snabba på återbetalningstid

Backup och datahantering med ”With Veeam” kombinerar ledande innovationer från lagrings- och HCI-leverantörer och ger kunder nya alternativ för driftsättning och användning samtidigt som de får de bästa möjliga lösningarna för sekundärlagring och datakopieringshantering
Veeam® Software, det ledande företaget inom backup-lösningar för effektiv datahantering i molnet, lanserar programmet ”with Veeam”, vilket är en ny satsning där man erbjuder integrerade lösningar som ger kunder ytterligare valfrihet. Programmet innebär att Veeam ingår partnerskap med ledande lagringsleverantörer för att erbjuda kunder heltäckande lösningar för sekundärlagring där Veeams mjukvara kombineras med marknadsledande lagrings- och HCI-infrastruktur. Lösningarna har redan släppts med ExaGrid och Nutanix.
Veeam har haft ett tätt samarbete med sina strategiska teknologipartners för att erbjuda flexibla driftsättningsalternativ till sina kunder, något som lett till tätare integrationer. Veeams APIer gör det möjligt för dess ekosystem av partners att bygga kompletta lösningar baserade på Veeam Availability Platform™, där några partners integrerar både primär och sekundär lagring med Veeams marknadsledande datahanteringslösningar. ”with Veeam”-programmet bygger på denna strategi genom att erbjuda bredare och djupare integrationer med partners så att det blir både enklare och går snabbare att införa lösningar för sekundärlagring i form av en helhetslösning, som är enkel att upphandla, skala, införa och hantera, vilket ger kunder fler alternativ när det kommer till dataskydd.
– Vår strategi har alltid varit att vara öppna och oberoende genom att arbeta med ett brett ekosystem av partners för att serva våra gemensamma kunder på bästa sätt, säger Ratmir Timashev, Co-Founder och EVP Sales & Marketing på Veeam. Med lanseringen av ”with Veeam”-programmet tar vi den strategin till en ny nivå för att hjälpa organisationer att kunna uppnå den nivå av dataskydd, återställning av data, datatillgänglighet och datahantering som deras företag behöver. Nutanix lanserade Nutanix Mine with Veeam för ett par veckor sedan och ExaGrid lanserade ExaGrid Backup with Veeam i april. Detta är ett enkelt sätt för partners att bygga ett sammansatt erbjudande och vi förväntar oss att se fler lösningar lanseras i framtiden.
Beroende på partnernas integrationsarbete och hur riktade deras erbjudanden är erbjuder ”with Veeam” helhetslösningar i flera format och med egenskaper som ligger i linje med varierande krav från olika marknadssegment, exempelvis:
Alternativ för att skala upp och ner, för att adressera en stor mängd olika miljöer av olika storlekar samtidigt som kunder erbjuds en enhetlig samling funktioner för återställning av data med Veeam Availability Platform
Rätt storlek på beräkningskapacitet och lagring som ligger i linje med skydd, återställning och tillgänglighetsmål och som stämmer med affärsenheternas servicenivåavtal.
En SKU som innefattar installerad mjukvara och hårdvara av rätt storlek, enkla uppköp i linje med infrastrukturleverantörernas priser som många köpare och återförsäljare redan använder, och en central kontaktpunkt för support.
För att leverera den flexibilitet som dessa alternativ medför, och för att ta del av den traditionella licensmodellen eller prenumerationsmodellen eller via företagets världsomspännande nätverk av VCSP-partners (Veeam Cloud Service provider), kommer vissa ”with Veeam”-lösningar att säljas och supporteras direkt från en infrastrukturpartner. Andra kommer att tas in från olika distributions- och/eller globala systemintegratörer, beroende på geografisk plats eller partnernätverk.