Nyheter

PWR Racing samlar styrkorna för nästa deltävling i TCR Scandinavia

Teamets två CUPRA TCR är lastade och på väg till klassisk racingmark, Anderstorp Raceway i Småland. Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev teamets bäste poängplockare i premiären på Ring Knutstorp när hon tog pole position och ledde huvudracet från start till mål framför teamkollegan Robert Dahlgren. Nu siktar teamet mot ytterligare triumfer.
– Att ta pole position och vinna direkt i premiären var en drömstart på säsongen. Tyvärr gick andra heatet inte min väg, så nu gäller det att plocka fler poäng på Anderstorp för att avancera i mästerskapet. Jag ser fram emot en ny tävlingshelg, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
SEAT Dealer Team var dominanta under 2018 års upplaga av Anderstorp-racet och blev 1-2-3 i huvudracet. Men med nya förutsättningar 2019, bland annat i form av ny däckleverantör för serien, krävs hårt arbete för att nå liknande framgångar. Teamet är ödmjuka inför uppgiften. Att åka snabbt på den drygt fyra kilometer långa, forna F1-banan kräver mycket av både förare och team.
– Jag har bra minnen från Anderstorp tillsammans med teamet. Vi var riktigt starka här med våra CUPRA TCR förra säsongen. Vi var snabba i årets premiär också men fick inte ut maximal poäng i relation till farten. Vi har maximalt fokus på att klättra i mästerskapstabellen under kommande helg, säger Robert Dahlgren.
Kvalet på Anderstorp Raceway körs under lördagen 1/6 och de två tävlingsheaten avgörs söndag 2/6.
Bild: SEAT