Nyheter

Volvo Car Sverige ökar andelen mildhybrider

Volvo Cars fortsätter ta täten på bilmarknaden även under juli månad. I topp återfinns Sveriges populäraste bil, Volvo V60. Andraplatsen intas av Volvo V90, följd av Volvo XC60. Intresset för elektrifierade bilar märks inte minst i en ökad försäljning av Volvo XC60 i mildhybridutförande.

Trots semesterstängda fabriker och ledighet avslutar Volvo Car Sverige juli månad med övertygande siffror och startar andra halvåret av 2019 lika starkt som det första avslutades. Branschorganisationen Bil Sweden presenterade i dag registreringsstatistiken och Volvo Car Sverige har fyra bilar på tio-i-topp-listan. Totalt registrerades 4232 Volvo-bilar i juli, vilket motsvarar en ökning med 189 procent jämfört med juli föregående år.

– Vi gör ett starkt resultat och stärker vårt marknadsledarskap än mer, detta trots semesterstiltje i Sverige, säger Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

I juli registrerades 1374 Volvo V60 och V60 Cross Country, på andra plats Volvo V90 med 1009 bilar. Volvo XC60 blev månadens uppstickare med en tredjeplats på topplistan med 856 bilar, varav mer än hälften är mildhybrider. Volvo XC40 återfinns på sjunde plats med 555 registrerade bilar. Utöver det registrerades 194 Volvo XC90 och 244 Volvo V40.

– Vi är spända på att möta hösten med ett komplett modellprogram där allt fler väljer våra nya mildhybrider. Intresset märks inte minst på den ökade andelen sålda Volvo XC60 som nu levereras i mildhybridutförande. Vi stärker därmed vår roll inom elektrifiering och ser fram mot att visa upp vår första elbil längre fram i år, säger Fredrik Isakson.