Nyheter

NCC bygger kollektivt nav över E18 för Arninge Station

NCC har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga en väderskyddad gångbro över E18 och Roslagsbanan i anslutning till nya Arninge Station och Arninge handelsplats. I uppdraget ingår även ombyggnad av Arninge trafikplats, flera nya busshållplatser, bussgator samt VA-arbeten. Uppdraget är värt 355 MSEK.

Arninge Station kommer att bli bytespunkt för kollektivtrafiken i nordostkommunerna i Stockholms län och binda ihop Roslagsbanan, och den nya tågstationen Arninge, med stomlinjebussar mot Stockholm, Norrtälje, Vaxholm och lokala busslinjer mot Åkersberga, Vallentuna och Danderyds sjukhus. I anslutning till Arninge resecentrum byggs parkering för cykel och infartsparkering.

I NCC:s uppdrag ingår att bygga en väderskyddad gångbro över E18 och Roslagsbanan med hissar och rulltrappor för enkel och säker omstigning till busshållplatser i anslutning till E18 och lokalbussar samt Roslagsbanans nya station Arninge.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete med Trafikverket och kommer lägga stor vikt vid att minimera störningar under byggtiden. Uppdraget omfattar nybyggnad av infrastruktur som gynnar kollektivt och hållbart resande samt VA-arbeten och stämmer väl överens med vår kompetens, säger Ingegerd Simonsson, regionchef NCC Infrastructure.

Projektet inleds med grundläggningsarbeten i augusti-september 2019 och beräknas vara färdigställt november 2021. Ordern registreras i tredje kvartalet 2019 i affärsområde NCC Infrastructure.