Nyheter

Kynningsrud Nordic Crane AB köper WBM Hyrkranar i Stockholm

Med verkan från 12 augusti 2019 övertar Kynningsrud Nordic Crane AB WBM Hyrkranar AB i Stockholm. Köpet omfattar namn, verksamhet, anställda, mobilkranar, utrustning och egendom. Verksamheten skall drivas vidare med namnet Kynningsrud WBM som egen avdelning i Kynningsrud Nordic Crane AB.

WBM Hyrkranar har två depåer i Stockholm. En i Norsborg i södra Stockholm och i Bro norra, och har fram till i dag varit en avdelning i Lambertsson Kran, som ägs av Peab. WBM Hyrkranar har 19 anställda och 14 mobilkranar med kapacitet från 30 till 300 ton. Alla anställda har fått erbjudande om anställning i Kynningsrud Nordic Crane AB.

Kynningsrud Nordic Crane AB har huvudkontor i Göteborg med avdelningar i Värmland, Bohuslän och Halland. Med uppköpet kommer vi erbjuda kunderna ännu bättre service i större delar av Sverige. Krandivisionen i koncernen Kynningsrud, som omfattar svensk och norsk kranverksamhet stärker därmed sin position som ledande på den skandinaviska mobilkranmarknaden.

Koncernchef Pål Kynningsrud säger att han är mycket nöjd med att överta ett bolag med hög kompetens och en lång historia.

VD i Kynningsrud Nordic Crane AB, Morten Heli-Hansen, ser fram emot att utveckla Kynningsrud WBM som ett fullservice mobilkranbolag i Stockholmsregionen med uthyrning och projektbaserad verksamhet.