Nyheter

Första automatiserade nykterhetskontrollen i Göteborgs hamn invigs

Måndagen den 12 augusti inviger infrastrukturminister Tomas Eneroth den första utrustningen för automatiserad nykterhetskontroll i Göteborgs hamns energihamn.

Automatiserade nykterhetskontroller är en metod som bidrar till att förhindra alkoholrelaterade dödsolyckor i trafiken. I september 2017 fick Trafikverket ett regeringsuppdrag att införa ”automatiserade nykterhetskontroller i vissa hamnar”.

Tid: Måndag den 12 augusti, klockan 10.00–10.45
Plats: Göteborg hamns energihamn, Bentylgatan 1, Göteborg.

Medverkande: Tomas Eneroth, infrastrukturminister, Maria Krafft, trafiksäkerhetsdirektör, Trafikverket, Anders Wiman, projektledare, Trafikverket, Cecilia Magnusson, styrelseordförande Göteborgs Hamn AB, Elvir Dzanic, VD, Göteborgs Hamn AB, Dan-Erik Andersson, operativ chef i energihamnen, Göteborgs Hamn AB.