Nyheter

NTT Security inleder samarbete med Europol för att förbättra cybersäkerheten

Avtalet är ett ytterligare steg i parternas arbete med att dela med sig av strategisk information till partners och myndigheter.

NTT Security, det specialiserade säkerhetsföretaget inom NTT Group, har tecknat ett samförståndsavtal med Europols European Cybercrime Centre (EC3). Avtalet är ett initiativ inom ramen för NTT Securitys arbete med att dela sin strategiska analys av hotbilder med branschpartners och brottsbekämpande organ, för att därigenom lyckas förhindra cyberbrott över hela världen.

Det nya samförståndsavtalet sätter ramarna för hur NTT Security och Europol ska utbyta strategisk information och data om hot med varandra, samt hur de ska dela information om trender inom cybersäkerhet eller bästa praxis inom branschen. Att bygga förtroende genom partnerskap mellan den offentliga och privata sektorn är viktigt för NTT Security, som vill stärka sin relation till EC3 där Global Threat Intelligence Center (GTIC), numera ingår.

Kai Grunwitz, Senior Vice President EMEA vid NTT Security:

– Europol arbetar med alla aspekter av cyberbrott – från att bekämpa botnät och spjutfiske (spear fishing) till cryptomining, cryptojacking och dark web. Därför förlitar sig Europol på samarbetet med säkerhetsspecialister från privata sektorn, så som NTT Security, för förbättrad strategisk information om säkerhetshot. Vårt partnerskap med Europol förstärker den avgörande roll som underrättelsetjänsten spelar i kampen mot cyberattacker och hur vi, genom att arbeta tillsammans, kan göra den digitala världen säkrare för individer, företag och regeringar.

Steven Wilson, chef för EC3 vid Europol, tillägger:

– Eftersom brottslingar i allt högre grad hotar medborgarnas och företagens digitala liv är det viktigt för det brottsbekämpande samhället att arbeta nära den globala industrins aktörer för att skapa en säker miljö på internet. Det är en ära att samarbeta med en av de bästa globala telekommunikationsaktörerna för att bekämpa cyberbrott. Jag är övertygad om att den höga tekniska kompetensen som NTT Security för med sig kommer att innebära en betydande fördel för vårt arbete. Den här typen av samarbete mellan Europol och privata aktörer i branschen är det mest effektiva sättet att säkra cyberrymden för europeiska medborgare och företag.

Europol är en av många partners som NTT Security samarbetar med. Andra partners inkluderar bland annat National Cyber Forensics and Training Alliance (NCFTA); Council of Registered Ethical Security Testers (CREST); Cyber Threat Alliance (CTA) samt Forum for Incident Response Team (FIRST).

Bild: Stephen Brown