Nyheter

Lansering: Polarvagnen modell 2020 laddas med världsnyheter

Nu lanseras årsmodell 2020 av Polarvagnen. Den innehåller ett rejält teknikskifte. Här finns bl a en 7-tums digitalpanel, en unik AR-app, fläckskyddade textilier och möjlighet till vinkelkök.

Tony Ekström är VD på Polar, och han konstaterar nöjt att 2020 års Polarvagnar fått ovanligt stora förbättringar.

–Vi är stolta över att ligga i framkant tekniskt. På Polar nöjer vi oss aldrig, och våra Mästerbyggare blir vassare och vassare varje år. Våra vagnar är handbyggda, och kunskapsnivån är extrem. Det kommer våra kunder verkligen att märka i år!

-Vilka är årets största nyheter?

–Det är Polar-Panelen. Som världens första husvagnar får 2020 års Polar en 7-tums läsplatta (storlek som iPad Mini). Den har bl a inbyggd DAB FM-radio och Bluetooth. Från den smidiga displayen styr du mycket i vagnen och det är även möjligt att på distans köra diagnos på vagnens funktioner och trådlöst skicka uppdateringar till vagnen.

Polar-Panel och vinkelkök

Tony Ekström berättar också att vinkelkök har blivit tillval i alla linjer. Populära vagnar som 560, 590 och 650 kan alltså nu fås med finessen. Vinkelköket ger bättre ergonomi och flyt i matlagningen. Det blir roligare att jobba ihop i köket.

–Finns det mer spännande teknik?

–Vi är första husvagnstillverkare i världen med en egen AR-app, Polar AR. AR står för Augmented Reality (”förstärkt verklighet”), och genom att ladda ner appen i din mobil eller padda får du unika upplevelser när du riktar enhetens kamera mot markerade sidor i vår broschyr. Bland annat får du se mig hälsa välkommen då bilden förvandlas till en film. Du får också stifta rejäl bekantskap med våra utvalda återförsäljare som är fantastiskt duktiga i sina egna filmer. Appen är fantastisk, en teknisk spjutspets som kunderna verkligen har nytta av. Vi kommer att ladda den med mer spännande innehåll framöver.

-Vad kan du mer berätta om nyheterna i de nya vagnarna?

–I och med årsmodell 2020 har alla Polarvagnar praktiska och snygga textilier från FibreGuard. Lätta att torka av och hålla fläckfria. FibreGuard är miljöcertifierad enligt Oeko-tex. Det inbyggda fläckskyddet bygger inte på ytbehandling, utan på en unik konstruktion av textilfibern. Dessutom har hörndynorna i sittgruppen fått förhöjd rygg för ytterligare förstärkt sittkomfort. Man sitter väldigt skönt i det där hörnet!

Det har ryktats om slätplåt för 2020. Stämmer det?

–Ja, det är ett nytt tillval på linjen Customized så ryktet är sant. Slätplåt ger en exklusiv lyster och en ren look. Den är också lättare att hålla ren än kulhamrad plåt. I övrigt är den lika bra och lika vridstyv som kulhamrad. Det blir jättespännande att se hur det landar, men våra undersökningar visar att slätplåt kan bli väldigt populärt hos våra mest kräsna kunder.

Svenska dynor och nya barnkammarvagnar

Alla plymåer och dynor är sydda i Sverige. Dessutom är de märkta med en liten svensk flagga som tab.

–Svensk textilindustri finns kvar, och för oss är det viktigt att ta tillvara den kompetens som finns lokalt, säger Tony Ekström

Han berättar också att Edition-serien nu har utökats med nya barnkammarlösningar i 680- och 730-storlek.