Nyheter

Metsjö lanserar ny version av den fyr-axlade vagnen MetaQ 95

Ivarssons i Metsjö lanserar nu en ny version av sin fyr-axlade vagn MetaQ 95 med hydraulisk täckning av gods från förarplats och högöppnande hydraulisk bakläm. Vagnen har 9,5 meters flak och en kapacitet på 40 kubikmeter spannmål. MetaQ 95 kan med tillval köras i 50 km/h och flaket kan med hjälp av den hydrauliska fjädringen enkelt bytas till andra flak för transport av grus, schaktmassor, balar, maskiner och grönfoder.

En fyr-axlad vagn har jämfört med två kopplade vagnar lägre markpackning och är smidigare att köra på vägen, det är dessutom enklare att backa och att tippa i stuka och man får även bra viktfördelning i fält under sämre förhållanden.

Stora fördelar med högöppnande hydraulisk bakläm
MetaQ 95 har en 135 graders hydrauliskt öppningsbar bakläm något som ger fördelar vid användning eftersom baklämmen ledar sig långt in, vilket gör att man undviker att baklämmen drar i materialet vid tippning och läggning i stuka. Man kan dessutom lasta in gods direkt bakifrån med en högtippande bakläm.

Fördelarna med Hydraulisk täckning
Med hjälp av den hydrauliska täckningen behöver man inte stiga ur traktorn för att stänga täckningen vilket exempelvis är nödvändigt för att förhindra flyghavre. Förutom att spara tid så ökas även säkerheten med öppning och stängning från förarplats eftersom att man inte behöver klättra och täcka flaket manuellt. Det högöppnande flaket med hydraulisk täckning finns i storlekar från 4,1 meter till 9,5 meter.

Kommentar från Anders Ivarsson, VD:
– Det är väldigt bra med höglyftande bakläm när man tippar spannmål eller vilket material som helst säger Anders Ivarsson. Om man tidigare med en lägre bakläm skulle lägga en stuka blev det aldrig riktigt bra eftersom att baklämmen tidigare drog i materialet och det frestade på materialet. Den högöppnande baklämmen är också väldigt bra för att man kan lasta in gods direkt. Den hydrauliska täckningen är effektiv och öppnar mycket fint, den är dessutom gjord i höghållfast stål med robust konstruktion och den tål verkligen att man klappar till med hammaren, det blir inte en bögla. Att man sedan slipper kliva ur traktorn och att detta bara kräver ett dubbelverkande hydraul-uttag är ytterligare fördelar. Man kan även montera den hydrauliska täckningen på existerande Metsjö Eucon flak.