Nyheter

Omfattande ersättningstrafik efter branden I Hässleholm

Resenärerna bör vara ute i god tid några dagar framöver efter branden vid tågstationen i Hässleholm. Viktigt är att hålla sig uppdaterad via Skånetrafikens app eller hemsida.

Skånetrafiken jobbar för fullt med att få fram ersättningsbussar som kör i pendeltrafik där tågen inte kommer fram. Läget när det gäller ersättningstrafik har ljusnat, nu går till exempel Pågatåg och Öresundståg fram till Höör där resenärerna sedan bussas vidare.

– Men resenärerna får planera sin resa och räkna med flera timmars längre restid, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken. Men det är också viktigt att påpeka att all övrig tågtrafik i Skåne fungerar som den ska.

Skadorna efter branden visade sig vara omfattande. Spår, signalsystem och kontaktledningar ska ersättas och det tar tid. En första prognos säger att skadorna ska vara åtgärdade sent måndag kväll, men prognosen kan komma att ändras.

– Våra ersättningsbussar kör främst på de sträckor där tågen inte går. Det gäller till exempel mellan Höör och Kristianstad/Hässleholm. Pågatågen och Öresundstågen kommer alltså fram till Höör, säger Magnus Andersson, som ansvarar för Drift och Fordon på Skånetrafiken.