Nyheter

GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar

På uppdrag av Bergkvara Buss har GARO levererat och driftsatt sex stycken DC snabbladdare i Ystad. Beställningen är en del av en större satsning på elektrifierad lokaltrafik som Bergkvarabuss gör i Skåne. Anläggningen består av fyra depå och verkstadsladdare, samt två större 150kW snabbladdare. I leveransåtagandet ingår även produkter från GARO som strömförsörjer laddarna.

Bergkvarabuss har köpt elbussar av modellen eCitaro från Mercedes-Benz. Det är första gången denna buss används för stadstrafik i Sverige. Den 18 augusti blir det premiär för de fem nya bussarna i Ystad.

GARO har även fått uppdraget att leverera 11 snabbladdare till Bergkvarabuss depå i Trelleborg, leverans av denna anläggning sker under september 2019.

– Vi är stolta över att ha fått detta uppdrag och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Bergkvarabuss. Vår satsning inom området laddinfrastruktur för elbussar omfattar utöver laddstationerna även projektledning samt service & support. Fram till idag har GARO levererat fler än 450 DC snabbladdare till olika kunder i Skandinavien, säger Patrik Andersson CEO GARO Group.