Nyheter

Dubbla pallplatser och utökad mästerskapsledning för SEAT Dealer Team

SEAT Dealer Team – PWR Racing lämnar Gelleråsen med två pallplatser och utökad mästerskapsledning i förarmästerskapet. Teamet inledde helgen med ett starkt kval från framförallt Dahlgren som tog pole position i blöta förhållanden med sin CUPRA TCR. Mikaela Åhlin-Kottulinsky kvalade femma och fick därmed start från andra rutan i heatet med omvänd startordning, bra förutsättningar inför söndagens två tävlingsheat.

I det första tävlingsheatet tappade Dahlgren en bil direkt i starten och hade därifrån inte fart till annat än att bevaka sin andraplats. Mikaela lyckades istället ta en bil ner mot första kurvan och höll sedan sin fjärdeplats över mållinjen. I det här läget hade teamet tagit över ledningen i teammästerskapet och toppade därmed båda mästerskapstabellerna.

– I kvalet och första heatet var vi inte tillräckligt starka för att utmana i toppen, men till race två kände jag mig verkligen jättestark. Visst, jag tappade en bil i starten, men därifrån kändes pallplatsen solklar. Nu har vi tagit tre pallplatser de senaste tre racehelgerna och jag ser fram emot att tävla på Jyllandsringen med vår CUPRA, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Heat två blev en stökig historia där två bilar fick bryta direkt i starten. Tyvärr blev Dahlgren indragen i kaoset med en trasig kylare och DNF som följd. Mikaela tappade en position i starten men lyckades sedan utan problem behålla sin tredjeplats in i mål. Det var Mikaelas tredje pallplats på tre racehelger.

-Vi inledde helgen på topp med bra fart i både tester och kval. Under första heatet på söndagen kunde vi inte utmana fartmässigt och fick nöja oss med en andraplats. Tyvärr tog andra heatet slut redan i starten när jag blev offer för två andra bilars fight. Trasig kylare och brutet race. Men vi får se positivt på utökad mästerskapsledning. Jag ser fram emot nästa race, Jyllandsringen är en bana jag gillar och har kört bra på förut. Jag tror att vår CUPRA kommer att passa bra på den banan, avslutar Robert Dahlgren.

Nästa tävlingshelg går av stapeln på Jyllandsringen i Danmark den 7-8 september.