Nyheter

Hydroscand breddar sortimentet med ny pneumatisk PA-T-slang

Nu utökar Hydroscand sitt sortiment med ytterligare en pneumatisk slang, PA-T. En vidareutvecklad PA12-slang som är stark, nötningstålig och kan hantera arbetstryck upp till 50 bar.

Hydroscands nya PA-T-slang är halogenfri, UV-stabiliserad och passar utmärkt för kunder som behöver dra pneumatikslang över längre sträckor, exempelvis längs med kabelstegar. Den fungerar även bra i krävande miljöer, eftersom PA-T är mycket nötningstålig och kan hantera temperaturer mellan -40 °C till + 80 °C.

Tack vare det vida temperaturområde som slangen klarar av, lämpar den sig väl på exempelvis pappersindustrier där en del processer alstrar mycket värme medan andra processer kyler ned.

Den nya pneumatikslangen, som i dagligt tal även kallas för polyamidslang eller nylonslang, tål ett arbetstryck på upp till 50 bar beroende på slangens diameter och tjocklek.

Till skillnad från många andra pneumatikslangar kan PA-T användas även i vakuumapplikationer. Slangens egenskaper gör att den förblir opåverkad, även när vakuum råder. PA-T-slangen är även vattenresistent.

– Nu kan Hydroscand äntligen erbjuda ett komplett produktsortiment av PA-T-slang som kan användas till en bredd av applikationer och miljöer. Vi har sett en efterfrågan av en slang med dessa egenskaper och det känns bra att vi nu kan svara upp mot kundernas behov, säger Bosse Flack, försäljningsansvarig för pneumatik på Hydroscand.

Hydroscands nyhet finns i dimensionerna (YD) 3 mm – 14 mm och finns även som beställningsvara i större dimensioner upp till 22 mm. PA-T finns i färgerna svart, blå och transaprent vit för att du enkelt ska kunna särskilja olika slangar som leder till olika funktioner i din applikation.

Slangen kan med fördel användas tillsammans med instickskopplingar, påstickskopplingar samt skärringskopplingar i pneumatiska applikationer. Alla nämnda kopplingar och slangar finns att tillgå över disk i Hydroscands butiker. Slangarna kan då kapas i de längder som kunderna önskar.