Nyheter

Järnia Outlet i delningsekonomiskt samarbete med Freetrailer

Detaljhandelskedjan Järnia Outlet erbjuder nu gratis utlån av släpvagnar genom ett nytt samarbete med Freetrailer. På sju orter runt om i landet finns släpvagnar tillgängliga för allmänheten att använda. Släpen är dessutom utrustade med digitala lås som konsumenten smidigt hanterar i Freetrailers app.

Nu kan allmänheten vända sig till Järnia Outlet vid behov av transportmedel. Sju butiker har genom ett samarbete med teknikföretaget Freetrailer tagit in totalt 14 släpvagnar. Dessa lånas ut kostnadsfritt till svenskarna – oavsett om du är kund hos Järnia eller ej. Genom det digitala låset Freelock ökar flexibiliteten för användaren som själva kan låsa upp och låsa släpen via Bluetooth i Freetrailers app.

– Det smarta delningskonceptet kring utlåning av gratis släpvagnar är en fantastisk “add on-tjänst”. Dessutom är Freetrailers elektroniska låslösning Freelock en bidragande orsak till att vi har ingått ett partnerskap. Freelock gör det enkelt och bekvämt för kunderna att boka och avhämta släpvagnen, precis när det passar dem. Den flexibiliteten vill vi gärna erbjuda våra kunder, säger Kedjechefen Tommy Fougner, Järnia Outlet i ett uttalande.

– Genom Järnia Outlets butiker kan vi hjälpa ännu fler människor med transporter, vilket är precis vad vi vill. Dessa sju butiker är redan populära och det känns därför extra kul att ge både kunder och allmänheten en extra service. Det är smartare att vända sig hit vid behov av ett släp istället för att lägga pengar på att hyra ett i onödan, säger Johan Wijkander, Nordic Area Manager på Freetrailer.

Här finns släpvagnar att låna gratis hos Järnia Outlet
• Järnia Outlet Kristianstad, Häråkravägen 2
• Järnia Outlet Helsingborg, Ekslingan 8
• Järnia Outlet Växjö, Marketenterivägen 29
• Järnia Outlet Nässjö, Almenäs Köpstad
• Järnia Outlet Halmstad, Stenalyckan Handelsområde
• Järnia Outlet Varberg, Birger Svenssons Väg 16
• Järnia Outlet Alingsås, Bolltorps Handelsområde
• Järnia Outlet Trollhättan, Överbyvägen 23D

Om Freetrailer
Freetrailer grundades 2004 och är gratis släpvagnsutlåning utan köptvång hos partner i Danmark, Sverige, Norge och Tyskland. Freetrailer har en affärsmodell som bygger på gratis utlåning av Freetrailrar där kunder gratis kan låna en släpvagn, och där släpvagnsuthyrare kan göra reklam för sin verksamhet, får fler kundbesök och möjlighet till ökad försäljning. Företaget har på kort tid växt till att bli en viktig aktör i den delningsekonomiska världen.