Nyheter

Behovet av säkerhetsskydd ökar bland svenska arbetsgivare – SRI värvar spetskompetens

Efterfrågan på tjänster inom säkerhetsskydd i samband med säkerhetsprövning, personalfrågor och rekrytering ökar bland svenska arbetsgivare. Scandinavian Recruitment Intelligence, SRI, har därför sett en mycket positiv utveckling under det senaste året och knutit till sig ett flertal strategiska kunder där säkerhet står högst på agendan. Nu värvar SRI säkerhetsspecialisten Erica Eriksson till rollen som Affärsområdeschef för området Säkerhetsskydd.

Erica, med lång bakgrund från både Polisen och Försvarsmakten, kommer senast från en roll som Konsultchef hos rekryteringsföretaget Military Work där hon under flera år framgångsrikt drivit och utvecklat både affärer och relationer.

– Det är väldigt spännande och känns stort att vi får in ytterligare en urstark spelare i laget. Erica är ett högkompetent tillskott som besitter spetskompetens och en unik kombination av erfarenhet från både säkerhetsområdet och rekryteringsbranschen – erfarenhet som våra kunder nu får ta del av. Erica blir en stark motor för oss, en nyckelresurs som kommer att hjälpa oss att utveckla våra tjänster och utmana branschen och samtidigt ett tillskott av energi och mod i vår ledningsgrupp, säger Pierre Gudmundson, grundare och VD, SRI.

Sedan 2017 har företaget arbetat fokuserat för att erbjuda marknaden ett nytänkande och tekniskt moderniserande inom en annars ganska konservativ sektor och har bland annat utvecklat toppmoderna tjänster för bakgrundskontroller och digital referenstagning.

På SRI har affärsområdet Säkerhetsskydd växt kraftigt och efterfrågan på bland annat intervjuledare för säkerhetsprövningsintervjuer är stor. Erica kommer att ansvara för att utveckla SRI:s erbjudande och koncept inom området samt konsult- och utbildningsverksamhet.

– Jag ser med spänning fram emot min nya roll. SRI har tagit sin an och utmanat sin bransch på ett unikt och nytänkande sätt och jag ser fram emot att få bidra, utveckla och förvalta det koncept som redan finns på plats. Jag är otroligt glad att få möjlighet att sy ihop mina tidigare erfarenheter och mina stora intresseområden säkerhet, samtal, utbildning och HR i en och samma roll. Teamet på SRI har redan innan start gett mig ett varmt välkomnande och jag är ivrig att komma på plats, säger Erica Eriksson, tillträdande Affärsområdeschef, SRI.

Erica tillträder sin tjänst i slutet av augusti.