Nyheter

Söderberg & Haak växlar upp med två nya entreprenadsäljare

Två nya entreprenadsäljare, för Västerbotten/Norrbotten och för Skåne, tar sig nu an försäljningen av Komatsu entreprenadmaskiner. Från årsskiftet säljer de även Bomag vägbyggnadsmaskiner.

Denna offensiv gällande försäljningen kommer ett halvår efter att Söderberg & Haak inledde en omorganisation av verksamheten. Nu sker satsningarna för ökad försäljning av Komatsu och snart också Bomag.

Magnus Jakobsson blir Söderberg & Haaks säljare av Komatsu i Norrbotten och Västerbotten. Magnus tillträde innebär att Söderberg & Haak har en erfaren maskinsäljare som kan lyfta Komatsus marknadsandel i nordligaste Sverige.

Han är 39 år och har tidigare varit anställd hos bland annat Delvator. Magnus kommer att ha säljkontor i såväl Umeå som Kiruna. På så sätt är han närvarande i hela sitt stora säljdistrikt. Magnus tillträder tjänsten nu i slutet av augusti.

– Jag tycker det ska bli kul att få jobba med Komatsu. Det är maskiner med hög kvalitet, med ett komplett modellprogram från litet till stort. Förutom grävare och hjullastare erbjuder vi också exempelvis bandschaktare och väghyvlar, samt snart också Bomags vägmaskiner, säger han.

I söder axlar Jesper Granlund rollen som entreprenadsäljare för Skåne och delar av Småland. Jesper är 42 år och kommer närmast från rollen som utrustningsansvarig för Komatsu inom Söderberg & Haak. Det gör att han har en gedigen kunskap om Komatsus maskiner och hög kompetens för att hjälpa kunderna att hitta rätt maskiner och utrustningar för de arbeten som ska utföras.

– Men den erfarenhet och kunskap jag har om maskinutrustningar ska det bli jättespännande att ta på sig säljrollen. Det är givet att min utmaning blir att varje kund ska få maskinresurser som är perfekt anpassade efter deras behov, säger han.

Söderberg & Haaks vd Jonas Jaenecke gläder sig åt offensiven på säljsidan:

– Vi flyttar nu fram positionerna i såväl norr som söder. Samtidigt visar vi att vår avsikt är att växa och förse Sverige med maskiner av hög kvalitet. En av våra styrkor är det breda modellprogrammet med entreprenadmaskiner av alla sorter och storlekar.

Samtidigt betonar Jaenecke att man inom Söderberg & Haak fortsätter arbetet med att även effektivisera försäljningen av lantbruksmaskiner och -redskap.

– Vi utvecklar försäljningsorganisationen på lantbrukssidan, samtidigt som vi förbättrar tillgängligheten till service med hjälp av ökad mobilitet, berättar han.