Nyheter

Logistic Contractor bygger för DSV i Norge

Logistic Contractor har tecknat avtal med logistik- och transportföretaget DSV om att uppföra kontor, terminal och lager i Vestby, strax söder om Oslo.

Den totala ytan är 55 700 kvm fördelat på 32 000 kvm lager, 7 000 kvm entresol, 12 000 kvm terminal, 4 000 kvm kontor i tre plan samt 700 kvm personalutrymmen. Anläggningen ska miljöcertifieras enligt Breeam-Nor.

Breeam är en av de internationellt mest gångbara miljöcertifieringarna för kommersiella byggnader. Logistic Contractor har tidigare uppfört flera byggnader med Breeam och har specialister som ser till att önskad nivå inom Breeam uppnås. Certifieringen kräver att man aktivt arbetar med miljö och hållbarhet genom hela byggprocessen. Miljökraven gäller allt från byggbodar, material och byggavfall till hur den färdiga byggnaden påverkar omgivningen.

– DSV-projektet blir vårt tredje projekt i Norge och är med sin storlek och höga standard en riktigt fin start på vår utökade satsning i Norge berättar Sandu Nylmon, vd Logistic Contractor Norge. Som alltid med LC:s projekt är det kort byggtid. Vi ska lämna över 19 500 kvm lager i april nästa år och hela projektet ska vara färdigt några månader senare, i juli 2020. Nu blir det ett ökat fokus på rekrytering.