Nyheter

Rivstart för Deutz-Fahr i Värmland

Söderberg & Haak förstärkte sin position i Karlstad för ett par år sedan, då man förvärvade anläggningen i Skåre, strax utanför Karlstad. Där finns nu mer än 3000 kvadratmeter lokaler och ett hektar mark för uppställning och provkörning av maskiner.

Drygt tio personer arbetar med försäljning, service och reservdelsförsörjning. I Säffle finns dessutom servicepartnern Jaco Maskinservice.

– Karlstad och Värmland är ett strategiskt viktigt område för oss. Vi har många kunder i Värmland med omnejd och det finns en bra marknad för både våra entreprenad- och lantbruksmaskiner, säger Söderberg & Haaks vd Jonas Jaenecke.

Ett kvitto på att satsningen går rätt väg är de fyra, nyligen sålda traktorerna.

Två är av modellen Deutz-Fahr 7250 TTV på ca 250 hästkrafter. Lantbrukssäljaren Kent Lekander berättar:

– Det här är bra traktorer med erkänt hög kvalitet och låga drifts- och bränslekostnader. Sedan 2016 har Söderberg & Haak svenska agenturen för Deutz-Fahr och vi vet att detta premiummärke väcker stort intresse hos svenska kunder. Det kommer mera, säger han.

Från anläggningen i Värmland säljs även entreprenadmaskiner.

Söderberg & Haak har hittills sålt några grävmaskiner via Karlstad och nu tar det fart. Sedan i våras är säljaren Mårten Eriksson helt fokuserad på entreprenadmaskinförsäljningen. Han har säljansvaret för Komatsu och inom kort även för Bomag vägbyggnadsmaskiner.

– Tack vare vår lokala satsning, med både försäljning och service ökar intresset för Komatsu. Närheten till service och reservdelar är viktigt för kundernas trygghet, säger Mårten Eriksson.

Bomag-agenturen, som förverkligas inom kort, innebär att asfaltvältar, -fräsar och -läggare samt vibroplattor snart finns i sortimentet och kan demonstreras i Karlstad.

– Extra roligt är, att när nyheten kom i juni att Söderberg & Haak fått agenturen för Bomag, så fick jag genast förfrågningar från en värmlandsentreprenör, med behov av nya asfaltsfräsar. Så det börjar bra, säger Mårten Eriksson.

Söderberg & Haak har dessutom styrkan att hålla korta leveranstider för de flesta av modellerna på både entreprenad- och lantbrukssidan. Vd Jonas Jaenecke berättar:

– Vårt arbetssätt går ut på att det ska finnas maskiner i lager, som är färdigutrustade och snabbt kan levereras. Vi arbetar så, för att möta kundernas behov snabbt och effektivt. Snabba leveranser innebär konkurrensfördelar och det är självklart något att ständigt sträva efter, säger han.

Satsningarna i Karlstad är desamma som gäller i hela Sverige. Söderberg & Haak förstärker sin säljorganisation genom rekrytering av fler säljare. Serviceverkstäderna genomgår också förändringar som innebär ökad mobilitet och gör att varje maskinägare i landet ska ha tillgång till snabb service oberoende av var de befinner sig.

Bilden:
Den stora, fina anläggningen i Skåre, utanför Karlstad, garanterar försäljning och service av traktorer, lantbruksredskap och entreprenadmaskiner. Söderberg & Haak har kommit till Värmland för att stanna.