Nyheter

Succé för BRAs reguljärflyg mellan Malmö och Mallorca

Sista reguljära sommarflygningen till Mallorca från Malmö med BRA landade alldeles nyss. Och mycket talar för en fortsättning nästa sommar. Drygt nio av tio platser bokades och då detta är första gången BRA flyger till Mallorca i egen, reguljär flygtrafik, ser bolaget det som en succé.

Biljettbokningen gick varm redan från start och de populäraste avgångarna, som snabbast sålde slut var framförallt avgångarna i juni och i början av juli. Många som ville flyga på de populära avgångarna blev utan plats, vilket BRA bara kan beklaga.

– Med facit i hand hade vi nog kunnat flyga ännu lite mer än vi gjort vilket vi tar med oss till planeringen till nästa sommar, säger Magnus Friberg som ansvarat för Mallorcasatsningen hos BRA.

BRA lanserade i februari sitt direktflyg från Malmö till Mallorca, med första utresa den 15 juni. Sedan dess har ett flyg per vecka startat från Malmö fram till den 3 augusti.

En faktor som bidragit till bokning är biljettpriset från 998 kr per väg och att flyget från Malmö gått på lördagar klockan 16:35 och från Mallorca klockan 21:10. Det har maximerat tiden på Mallorca och passat bra för både utresa och hemkomst.

Alla BRAs flygresor, både inrikes och utrikes, är alltid klimatkompenserade utan extra kostnad för resenären, samtidigt som BRA både betalar svensk klimatskatt för flyg och köper utsläppsrätter genom EU-ETS. Alla som önskar kan dessutom boka Miljö Class hos BRA som inkluderar biobränsle.

– Vår kabinpersonal har fått en del frågor kring klimatkompensation och biobränsle under sommarens Mallorcaflygningar så vi ser att flyg och klimat intresserar våra resenärer, säger Magnus.

BRA är framförallt ett regionalflygbolag som flyger främst inrikes i Sverige, men bolaget flyger även till enstaka städer utomlands, bland annat till Lyon från Göteborg, till Berlin från Växjö och till Helsingfors från Umeå och Visby.