Nyheter

Castellum hyr ut till innovationsbolaget Elonroad i Lund

Under hösten 2019 flyttar Elonroad in i Castellums lokaler på Hedvig Möllers Gata i Lund. Castellum hyr ut 1017 kvadratmeter lager- och verkstadslokal.

Elonroad är ett högteknologiskt elvägskoncept som möjliggör automatisk laddning av alla typer av elfordon. Det elektriska laddningssystemet är både en automatisk parkeringsladdare utan kablar och en elektrisk väglösning för laddning av fordon under körning. Elonroad har tillsammans med Lunds universitet byggt 200 meter testspår utanför Lund, där tester har genomförts sedan 2017. Nu planeras för ytterligare en vägsträcka på 1 kilometer på Getingevägen i Lund, vilket blir den första elvägen som testas för bussar i en stad.

– Vi är glada att kunna bidra till att öka kunskapen kring elvägar som en del i framtidens fossilfria transportsystem, berättar Dan Zethraeus på Elonroad. Vi ser fram emot att flytta in i Castellums lokaler där vi kommer tillverka och lagra våra testprodukter. Läget är perfekt för vår verksamhet.

Castellum hälsar Elonroad varmt välkomna.

– Hållbarhetsfrågor är något som ligger oss varmt om hjärtat på Castellum, så därför känns det extra roligt att kunna hälsa Elonroad välkomna som hyresgäst hos oss i Lund. Vi ser fram emot att följa deras spännande projekt, säger Emilia Hasselgren, uthyrare hos Castellum.

Elonroad flyttar in i början av september och avtalet sträcker sig över 2 år.