Nyheter

Han stämde Facebook

Konferensen Internetdagarna arrangeras i november i Stockholm. I år talar bland annat österrikaren Max Schrems, som flera gånger har stämt Facebook – senast i somras.

Internetdagarna är en av Sveriges största mötesplatser för personer som jobbar med internet och digitalisering. Under två dagar i november träffas över 2 500 personer för att utbyta kunskaper och erfarenheter. Totalt hålls 18 olika spår på Stockholm Waterfront.

Bland ämnena som behandlas finns exempelvis artificiell intelligens i offentlig sektor, uppmärksamhetsekonomi, digital moral och internets etik, och Sverige år 2040.

Stämde Facebook – talar på Internetdagarna
Max Schrems är en av årets keynotetalare. Den österrikiske internet- och integritetsaktivisten har blivit känd bland annat för att flera gånger ha stämt Facebook. Senast i somras möttes Max Schrems och Facebook i EU-domstolen, i ett åtal som rör hur användares uppgifter hanteras.

En annan av keynotetalarna är dana boyd, expert på nätbaserad ungdomskultur och en av världens främsta auktoriteter på hur människor använder sociala medier och hur det påverkar våra interaktioner i samhället.

Övriga keynotetalare är innovationsaktivisten Cecilia MoSze Tham, teknikgurun och tidigare Wired-chefredaktören David Rowan, människohackaren Jenny Radcliffe, och futuristen Harper Reed. Läs mer om årets internationella keynotetalare.

Internetdagarna arrangeras av Internetstiftelsen, med målet att ge fler möjlighet att inspireras och kompetensutvecklas inom internetrelaterade områden. Att gå på ett evenemang under Internetdagarna kostar därför endast 1 250 kronor per dag.

Här är samtliga spår på Internetdagarna:
AI i offentlig sektor – från idé till verklighet
Artificiell intelligens och Sveriges position
Digitaliseringens påverkan av skolan
Digitalisering + Hållbarhet = Framtidssäker?
Digital moral och internets etik
Digital samverkan för en effektiv skola
En framtidsdag med Kairos Future: Sverige 2040
Framtidens sociala medier
Inkludering och affärsnyttan
Nordic Domain Days (tech och business)
PasswordsCon (två dagar)
PHP, WordPress and Beyond
The Future of Governance
Uppmärksamhetsekonomin
Är du digital än, lille vän?
Samverkan för utveckling inom vård och omsorg.