Nyheter

Populär laddhybrid tillbaka − nya Volkswagen Passat GTE går nu att beställa

Volkswagen Sverige har nu öppnat orderboken för nya Passat GTE. Räckvidden på el har utökats med 40 procent och med god marginal klassas den som klimatbonusbil i Sverige.

Passat GTE har de senaste åren varit Sveriges mest sålda laddbara bil och trots ett uppehåll i produktionen är den fortfarande den vanligaste laddbara bilen på svenska vägar. Nu är det dags för efterföljaren och Volkswagen Sverige ser ett mycket stort intresse med 3 000 förhandsorder på nya Passat GTE.

− Vi är glada över att öppna denna storsäljare igen. Våra förväntningar är höga på att Passat GTE behåller ställningen som en riktig favorit hos svenska bilköpare och inte minst tjänstebilsförare. Den utökade räckvidden och klassningen som klimatbonusbil gör den förstås extra intressant, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige, och fortsätter:

− Vi har en god tillgång för den svenska marknaden, vilket gör att leveranstiderna blir normala. Vid beställning idag kan en ny Passat GTE levereras strax efter årsskiftet.

Enligt den officiella körcykeln WLTP har nya Passat GTE en räckvidd på upp till 56 km i det både utsläppsfria och tysta eldriftsläget. Det kan jämföras med förra versionens räckvidd på 50 km som var mätt enligt NEDC-körcykeln. Nya Passat GTE har en räckvidd på cirka 70 km enligt NEDC, vilket alltså innebär en räckviddsökning med 40 procent.

Fördelarna med att vara en långfärdsbil av rang som även bjuder på eldriven mobilitet gör nya Passat GTE till en av de mest energisnåla mellanklassbilarna på marknaden. Med ett CO2-utsläpp enligt WLTP på från 32 g/km klassas Passat GTE som klimatbonusbil i Sverige med god marginal (max 60 g/km).

Nya Passat GTE går nu att beställa hos en Volkswagen-återförsäljare. Den går också att bygga på volkswagen.se, där mer detaljer och tekniska fakta finns. Det rekommenderade cirkapriset är från 458 500 kronor för Sportscombi-versionen. Inom kort släpps även sedan-versionen med cirkapriset från 448 500 kronor. Priserna är exklusive klimatbonus.

Nya Passat, inklusive Alltrack och GTE, har premiär hos återförsäljarna i september.