Nyheter

Hydroscand utökar sortimentet med Herion magnetventiler

Nu breddar Hydroscand sortimentet av slang och ledningskomponenter med Herion elstyrda ventiler för mobilpneumatik. Herionventilerna är utformade i material som ger dem en lång livslängd och gör dem rustade att stå emot yttre påfrestningar som vägdamm, vägsalt och olika temperaturer.

Herion magnetventiler är utvecklade i nära samarbete med flera av världens ledande lastbilstillverkare. De kan med fördel användas av påbyggare, åkerier serviceverkstäder där kraven på funktion är mycket högt ställda.

Herion magnetventiler har en lång livslängd, är stresstålig och tål vibrationer- och stötar.

Ventilerna tål väta, salt och lera, tack vare det effektiva membran som de har försetts med, vilket skyddar mot inträngning av vatten och föroreningar. Det gör dem väl lämpade för applikationer på fordon som framförs i krävande miljöer.

Herionventilerna kan med fördel användas till följande applikationer:
Differentialspärr
Motorbroms
Motorkontroll
Växelstyrning
Signalhorn
Axellyft
Lastlåsning
Baklem
Grusspridare

– Vi har valt att utöka sortimentet inom fordonspneumatik på förfrågan från våra kunder. Det känns bra att vi nu kan erbjuda ventiler som lever upp till de högt ställda kraven som finns inom fordonspneumatik, säger Bosse Flack, försäljningsansvarig för pneumatik på Hydroscand.

Ventilerna finns med tre olika elanslutningar; en 2-polig kontakt som låses med en M24x1 lekande mutter, en 2-polig specialkontakt (Volvo-kompatibel) som låses med en snäppfunktion samt en 2-polig kontakt med bajonettinfästning enligt DIN 72585.